program image

Program BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL, EDIȚIA a IX-a

CLUSTERS — 7-10 SEPT 2023

Aflat la cea de-a IX-a ediție, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) se desfășoară  între 7 și 10 septembrie 2023, în șapte locații din București, explorând corpul în contextul socio-politic actual. Sub tematica „clustere”, festivalul creează un cadru interdisciplinar, îmbinând arta performativă cu cea vizuală și filmul, promovând gândirea critică și folosirea etică a tehnologiei.

Festivalul se structurează în cinci secțiuni diferite, privite ca niște „clustere”: Films, VR, Expand, Community și, în premieră, Exchange. Aceste secțiuni oferă publicului o gamă largă de experiențe, de la vizionarea de filme de dans și experiențe VR inovative, la participarea la conferințe performative, activități comunitare și colaborări la nivel internațional. BIDFF #9 își propune  să stimuleze coeziunea socială, invitând participanții să reflecteze asupra discursurilor actuale legate de corp și societatea contemporană.

Titluri importante precum “Omen” (r. Baloji), “Smoke Sauna Sisterhood” (r. Anna Hints), “Theatre Camp” (r. Molly Gordon, Nick Lieberman), “Leave the Bones” (r. Kaveh Nabatian), care au avut premiera la Cannes Film Festival, Sundance Film Festival sau Locarno Film Festival vor fi prezentate în fiecare zi a festivalului. Voci coregrafice puternice precum Hofesh Shechter (UK), Ginevra Panzetti și Enrico Ticconi (DE/IT), Sarah Vanhee (BE), Flor Firvida (AG/MX) se alătură ediției din acest an. Programul de educație este animat de artiste cu practici interdisciplinare precum Heike Salzer (DE/UK) și Ioana Vreme Moser (RO/DE), precum și de o colaborare inedită cu Compania de Dans din Almada, Portugalia.

Gazdele și partenerii festivalului sunt Cinema Elvire Popesco, Grădina cu Filme - Cinema & More, Centrul Național al Dansului București, /SAC @ MALMAISON și LINOTIP - Centru Independent Coregrafic, iar activități specifice dedicate comunităților de toate vârstele se întâmplă la Centrul Rezidențial „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” în colaborare cu Asociația ADO, la Good Mood Dance Studio în colaborare cu Studiourile Ferentari și în spațiul public.

Programul complet al festivalului se găsește pe pagina de web a BIDFF: www.bidff.ro

**************

Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Collective.

„Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a IX-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a IX-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Festivalul este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim, Goethe Institut, Flanders State of the Art și sponsorizat de Mariage D’Or, Five Continents și Jarre by Alloute.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Scena9, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, MovieNews.ro.

events