program image

Program Bucharest Feminist Film Festival

A treia ediție a Bucharest Feminist Film Festival, ediția CONSENT, are loc în perioada 14-17 septembrie, în București, la Cinema Europa. 

Construind pe baza celor două ediții anterioare, ediția a treia va avea loc la intersecția dintre ARTĂ și ACTIVISM. În acest an vorbim despre dreptul fiecărei persoane la autonomie și explorăm consimțământul ca bază fundamentală în orice relație și interacțiune - fie că acestea au loc pe stradă, acasă, la școală sau la locul de muncă. De la hărțuire sexuală sau stradală până la abuzuri în sistemul medical și revenge porn, în cadrul acestei ediții ne uităm la ce se întâmplă atunci când limitele sunt încălcate și la cum putem să construim împreună o societate sigură nu doar pentru femei și fete, ci pentru fiecare gen. 

Filmele selectate sunt din țări de pe 4 continente, iar la finalul proiecțiilor, vor exista sesiuni de Q&A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care ne vor aduce aduce mai aproape de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care ne confruntăm în societate - teatru social, performance-uri artistice, dezbateri între tineri/e și politicieni/e și altele. 

ORGANIZAT DE: Asociatia A.R.T. Fusion

Cu sprijinul: Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Ambasada Republicii Federale Germania în România, Ambasada Canadei în România

SUSTINUT DE: Hop Hooligans

PARTENERI MEDIA: IQads, Zile și Nopți, Igloo, Munteanu recoamndă, Spot media, Film menu, Movienews.ro, Cărturești, Observator cultural, Libertatea, CUTRA, Modernism, The woman, Viva, Cinefilia, Cinefan

    

events