Humanitas Fiction 10 ani – seară aniversară

Humanitas Fiction 10 ani – seară aniversară Despre integrala prozei antume Franz Kafka cu Tania Radu, Cristina Cioabă, Gabriel Liiceanu şi Denisa Comănescu

Humanitas Fiction 10 ani – seară aniversară

Despre integrala prozei antume Franz Kafka cu Tania Radu, Cristina Cioabă, Gabriel Liiceanu şi Denisa Comănescu

Humanitas Fiction vă invită miercuri, 28 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea editurii. Cu acest prilej va fi prezentat volumul de colecţie Metamorfoza. Integrala prozei antume de Franz Kaftka în prezenţa lui Gabriel Liiceanu, a criticului literar Tania Radu, a coodonatorului ediţiei Cristina Cioabă şi a Denisei Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Franz Kafka
Metamorfoza.Integrala prozei antume
Bestseller Bookfest 2017
Traducere și note de Mircea Ivănescu
Ediție îngrijită și postfață de Cristina Cioabă

Marea descoperire pe care o poate face cititorul acestui volum – ce cuprinde toate scrierile publicate de Kafka în timpul vieții – este dimensiunea fundamental poematică a scrisului său. Cel care deschide cartea simte de îndată că scriitorul praghez este, în bună măsură, un poet. Viziuni transcrise cu o rece exactitate, uneori sub forma fragmentului, dar și în texte cu fluența paginii de roman au drept constantă aderența la clipa trăită, pe care poemul în proză kafkian o dăruiește infinitei retrăiri. Această revelație o datorăm în bună măsură traducătorului care vine, aici, „în întâmpinarea“ operei kafkiene. Doar un poet cum a fost Mircea Ivănescu, călător el însuși pe tărâmuri asemănătoare, putea simți și transpune în limba română, cu o fidelitate de profunzime, lava nestinsă a viziunilor kafkiene.

„Kafka este poetul care a dat cea mai pură expresie secolului XX.“ (Elias Canetti)

Metamorfoza, deja de la primul rând, acum unul dintre cele mai celebre din literatura universală, a îndreptat viața mea pe un nou drum.“ (Gabriel García Márquez)

„Era un visător, iar creațiile sale poetice sunt concepute de cele mai multe ori ca prin vis și iau forma viselor... Imită cu exactitate lucrurile nebunești și lipsite de orice logică a căror apariție se petrece în vis, acest joc de umbre al vieții, făcându-ne să amuțim de spaimă și până la urmă să râdem.“ (Thomas Mann)

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend