fbpixel
Skip to main content

B.DOLAN + Fraţii Grime

Concert

B.DOLAN + Fraţii Grime Concert

Indie rapper-ul american B. Dolan va concerta vineri, 23 octombrie, la București, în Control Club, alături de proiectul autohton Frații Grime, în cadrul turneului de promovare a noului album, Kill The Wolf. Biletele s-au pus în vânzare online, prin Eventbook.ro.

Originar din Providence, Rhode Island, B. Dolan este unul din cei mai interesanți artiști indie rap ai scenei americane. De la debutul la Strange Famous Records din 2010, cu albumul Fallen House, Sunken City, Dolan și-a confirmat statutul de rapper agresiv si confruntativ, o prezență greu de ignorat în spatele microfonului. Dedicat viziunii sale și refuzând să urmeze trendurile actuale, Dolan și-a atras respectul criticilor muzicali și fanilor deopotrivă.

În ultima decadă, artistul american a susținut peste 500 de concerte în toată lumea, performând alături de artiști precum Atmosphere, Sage Francis sau trupe hardcore ca Circle Takes The Square și United Nations.

Noul album, Kill The Wolf (2015, Strange Famous/Speech Development Records) conține o serie inedită și eclectică de colaborări cu nume ca Aesop Rock, Buck 65, Kathleen Stubelek (Circle Takes The Square), Dave Lamb (Brown Bird) și producători precum Alias, Cecil Otter (Doomtree), Buddy Peace și alții.

Cel mai recent single & videoclip, Safety Theater, regizat de britanicul Scroobius Pip, înfățișează copii în rolul agenților de securitate dintr-un aeroport, și a fost prezentat în premieră pe blogul Speakeasy al Wall Street Journal.

B. Dolan – Safety Theater (video): https://www.youtube.com/watch?v=U8niW3JTj_I

Proof that underground hip-hop still has bite – Alt Press

Inclusive, powerful, utterly strange and absolutely like no other rap show ever created – MTV Hive

In a perfect world, this is where hip hop would be – Pop Matters.com

Toamna aceasta, turneul european Kill The Wolf traversează și România. B. Dolan va concerta joi, 22 octombrie, la Cluj-Napoca, în clubul The Shelter, și vineri, 23 octombrie la București, în Control Club.

Frații Grime este numele celui mai nou proiect din zona underground hip hop autohtonă, un joc de cuvinte inspirat de Frații Grimm și subgenul de muzică grime, un stil de rap dinamic și agresiv. Format din Vali Umbră și Power pe Vinil, cunoscuți din trupa Subcarpați, duo-ul a lansat deja câteva single-uri (Locomotiva, Oamenii mei) în colaborare cu Bean MC.

Frații Grime – Oamenii mei (video): https://www.youtube.com/watch?v=T9duhE6bs5E

Concertul B. Dolan / Frații Grime de la București este organizat de Control Club, în colaborare cu OneDay Live. Parteneri: Tanănana, Mixtopia.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/800822810030353

Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 20 de lei (acces general), online, prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/bilete-b-dolan-club-control) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Librăria Franceză Kyralina (Str. George Enescu, nr. 8).

we also recommend