fbpixel
Skip to main content

WORKSHOP 1: IULIA GHERGHESCU - Spațiu și spațialitate în creația instalațiilor artistice

WORKSHOP 1: IULIA GHERGHESCU - Spațiu și spațialitate în creația instalațiilor artistice NOVA Festival- NOVA EDU

WORKSHOP 1: IULIA GHERGHESCU - Spațiu și spațialitate în creația instalațiilor artistice

NOVA Festival- NOVA EDU - NOVA Festival

*Biletul asigură accesul pentru o singură persoană la un singur workshop.

**Biletul asigură accesul pentru o singură persoană la un singur workshop și o singură vizitare a expoziției principale.

Durata: 2 h 30
 

DESCRIERE:

Instalațiile de artă ca practică artistică experiențială multisenzorială vor estompa în mod deliberat granițele dintre formă și funcție. Una dintre funcțiile lor unificatoare este redefinirea și reorganizarea spațiului.

Spre deosebire de formele de artă plastică bidimensionale, cum ar fi pictură și obiectele sculpturale, instalațiile influențează direct modul în care un spectator percepe mediul înconjurător și invers. O instalație în situ, în trei locuri separate, are ca rezultat trei experiențe vizuale foarte distincte și separate. Calitățile formale și funcționale ale unei instalații sunt în cele din urmă afectate de contextul cadrului fizic al lucrării.

Această prezentare explorează câteva perspective despre modul în care spațiul influențează percepția oamenilor asupra unei piese de instalație de artă și abordează subiecte precum spațiul ca o extensie a instalațiilor de artă, de ce spațiul este esențial în design, cum comunicăm prin spațiu, care sunt elementele prin care un spațiu comunică, interacțiunea și elemente spațiale care amplifică experiența imersivă.

Detalii despre workshop și despre speaker pe site-ul novanova.ro

Reunite sub secțiunea NOVA EDU, workshopurile din cadrul festivalului fac parte dintr-o serie de ateliere practice susținute de cercetători români la CINETic, un demers dezvoltat în parteneriat cu UNATC și Institutul Goethe.

Atelierele din cadrul NOVA EDU:

 • IULIA GHERGHESCU - Spațiu și spațialitate în creația instalațiilor artistice
 • MARIUS HODEA - Intro to Metaverse: 360/VR Filmmaking
 • MARIUS HODEA - Intro to Metaverse: from real to digital objects
 • ȘTEFAN DAMIAN - Sound design pentru lumi imaginate
 • GRIGORE BURLOIU - Interacțiune cu StyleGAN în timp real
 • GRIGORE BURLOIU - Folosirea deep learning pentru generare de text dialog


  ***

  NOVA este organizat de: Asociația Prezent Continuu și Asociația Culturală Control N

  Prezentat de: UniCredit Bank

  Cu sprijinul: IQOS

  Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, DELL Technologies, Logicom, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, HUAWEI nova 10 Pro, Platforma Wolff.

  Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe