fbpixel

WE ARE ALL OK

WE ARE ALL OK

WE ARE ALL OK

Performance WE ARE ALL OK  de Ioana Marchidan

Concept si coregrafie: Ioana Marchidan

Performer: Bouariu Andrei

Asistent Coregraf/Light Design: Arcadie Rusu

Muzica: Alexandru Suciu

Cercetare: Alexandra Zavelea

Texte: Naoki Higashida, Ana Dragu

Graphic Design: Ioana Petcu

------------------------------------------------------------------

DESPRE:

WE ARE ALL OK este un performance în care coregrafa Ioana Marchidan creează cadrul de a reflecta și înțelege mai bine subiectul neurodiversitatii. Creierul  persoanelor neurodivergente nu este greșit. Este diferit. Iar acest lucru poate fi foarte bun în ideea de a conștientiza diversitatea în toate formele ei.

Procesul de lucru s-a desfășurat în mai multe etape și a început din timp printr-o serie de întâlniri cu psihoterapeuți, vizitând centre din București pentru a înțelege în profunzime subiectul. Apoi a urmat o parte de cercetare în urma căreia am descoperit cea mai frumoasă carte scrisă de un copil autist.

O mare sursă de inspirație a venit de la Naoki Higashida care ne-a convins a două oară că neurodiversitatea este o resursă și nu un stigmat sau o problema. Performance-ul pune în discuție mai multe perspective ale neurodiversitatii și aici vorbim de TSA(tulburare din spectrul autism) prin care se abordeaza si tema de integrare sau sprijin la nivel social pe care statul il are în astfel de situații.

“Dar, câtă vreme putem învăța să ne iubim pe noi înșine, nu sunt sigur cât de mult contează dacă suntem normali sau autişti.” NH

===============================================

 Proiectul WE ARE ALL OK are că temă de cercetare neurodiversitatea, fiind un proiect care își propune să promoveze conștientizarea, integrarea și acceptarea persoanelor neurodiverse.

Din punct de vedere artistic, Ioana este interesată ca spectacolele sale să reflecte problematicile societății contemporane și pornește cercetarea de la experiențele proprii extinzându-le către lumea exterioară.

 Biografie:

Ioana Marchidan este performer si coregraf. A urmat Liceul de Coregrafie "Floria Capsali". Cariera ca dansator profesionist a inceput-o la Opera Națională Română. Mai târziu a devenit una dintre performerițele companiei de dans Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company. Colaboratoare cu subsTANZ/Massimo Gerardi si Tangaj Collective. I

Mai tarziu Ioana a început sa creeze coregrafiile proprii “ 2 femei contemporane” , "Reverse Discourse”(proiect care face parte din rezidenta E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon)-spectacol selectat la bursa de spectacole TanzMesse nrw 2022 si ACT Festival, Bilbao 2022, Stabat Mater (Premiu pentru "cel mai bun spectacol" la Festivalul Undercloud, Ro), Humans/Bodies/Images si Are we Human or Are We Dancers. A participat ca si performer in instalații performative: "An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale”, Venice Biennale (Alexandra Pirici & Manuel Pelmus), “Bucuresti. Instalație Umana” (Radu-Alexandru Nica & Florin Fieroiu, “Retro walk decades to the sun”, MNAC (Simona Deaconescu & Ciprian Ciuclea), Isolation in a series of liminal states” SAC @ MALMAISON (Simona Deaconescu). Din 2016 este directoarea Asociației Dance Spot si director artistic la Linotip- Centru Independent Coregrafic.

===============================================

Partenerii proiectului:

Co-finanțator: AFCN

Co-producători: Asociația Dance Spot și LINOTIP Centru Independent Coregrafic

Parteneri: AHA Books, Asociatia Therapyland, Asociatia Invinge Autismul si Help Autism

Parteneri media: The Institute, Radio Guerilla, Eventbook

===============================================

WE ARE ALL OK este un proiect cultural organizat de Asociația Dance Spot și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Sunday, 10 March 2024
Order

60 lei (preț întreg)


Order

45 lei (preț redus elevi/studenți)

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe