fbpixel
Skip to main content

Visul unei nopți de vară @ Muzeul de Artă Recentă

de William Shakespeare

Visul unei nopți de vară @ Muzeul de Artă Recentă de William Shakespeare

Visul unei nopți de vară
de William Shakespeare

Traducerea & Regia: Peter Kerek
Muzica: Aurelian Stoleriu
Video: Kotki Visuals
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Cu: Irina Antonie, Alina Rotaru, Nicholas Cațianis, George Rotaru

 

*Reprezentație specială organizată de MARe in parteneriat cu unteatru. Evenimentul va fi susținut în aer liber, pe terasa muzeului (Bulevardul Primăverii, nr.15).

*Prețul biletului include participarea la spectacol, vizita muzeului și un pahar de vin.

 

Piesa „Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n- a avut loc niciodată.

E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita, iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunții o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis.

Ceea ce urmează să trăiescă cei doi într-un singur vis este atât de intens, încât s-ar putea spune că își trăiesc întreaga căsnicie într-o singură noapte, înainte de a fi căsătoriți. Pentru că doar în vis arătăm ceea ce ascundem în realitate, pentru că doar în vis suntem așa cum n-am fi crezut niciodată că putem fi.

În vis, cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celalălalt. Vor să devină soț și soție.

we also recommend

28.10.2020, în intervalul 19:00-24:00
Tom si Jerry 2.0


Online, TNRS - SCENA DIGITALA, Sibiu

URSUL de A.P.CEHOV
24.10.2020
URSUL

de A.P.CEHOV
Casa Tineretului

„Kali Traš/Frica Neagră” Luna Istoriei LGBTI
disponibil pentru vizionare pe 25.10
„Kali Traš/Frica Neagră”

Luna Istoriei LGBTI
Online