fbpixel
Skip to main content

Visul unei nopți de vară

de William Shakespeare

Visul unei nopți de vară de William Shakespeare

„Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n- a avut loc niciodată.

E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita, iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunți o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis.

Ceea ce urmează să trăiescă cei doi într-un singur vis este atât de intens, încât s-ar putea spune că își trăiesc întreaga căsnicie într-o singură noapte, înainte de a fi căsătoriți. Pentru că doar în vis arătăm ceea ce ascundem în realitate, pentru că doar în vis suntem așa cum n-am fi crezut niciodată că putem fi.

În vis, cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celalălalt. Vor să devină soț și soție.

Multumim!

we also recommend

27.10.2020
TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ

Spectacol prezentat în cadrul programului Focus: Corelații
Reactor, Cluj-Napoca

bilet onorific
MERCI Ticket


Teatrul InDArt, Bucuresti

PATIMA ROȘIE de Mihail Sorbul
08.11.2020
PATIMA ROȘIE

de Mihail Sorbul
Casa Tineretului