Sub apă/ VÍZ ALATT

Sub apă/ VÍZ ALATT

Sub apă/ VÍZ ALATT

De: Ioana Toloargă

Regia: Olivia Grecea

Scenografia: Mihai Păcurar

Mișcarea scenică: Ferenc Sinkó

Muzica: Condurat Alexandru 

Distribuția: Andrada Balea, Christian Har, Oana Mardare, Alina Mișoc, Tavi Voina

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

 

Durata: 110 min.

Vârsta: 14+

 

Subiect: coliziuni emoționale

Gen: epifanie introspectivă

Atmosfera: plutire lo-fi

 

O femeie nu știe să facă pluta. Încercările ei de a rămâne la suprafață o poartă printr-un mediu fluid al amintirilor, unele distorsionate, altele imaginate. Singurătatea e spartă de patru voci care oscilează între compasiune și sabotare. 

Fricile se depun în straturi de intensități și consistențe diferite. Aproape întotdeauna există cel puțin o luminiță aprinsă.

„Am scris despre frici, care capătă relief și transparențe – ca niște pârâiașe fisurând un perete de calcar. Despre ecourile Sudului meu și ale Caloianului. Despre viață, în care te arunci fără să știi să înoți. Și te tot înveți: că ai un corp, o familie, o voce, mai multe – prietene și străine, în același timp. Am scris despre ea. Despre lumea văzută prin straturi de neîncredere, frustrare, autopuniție, spaime, ca prin apă. O lume în care nu știi unde se termină satul și unde începe asfaltul, unde se termină magicul și începe banalul, unde se termină viața și începe moartea. Lumea în care începi să te vezi limpede.” (Ioana Toloargă, autoarea textului)

„Eram mică și am intrat în mare. Mama sau tata sau mama și tata mă țineau de mână când un val m-a dat peste cap. Marea Neagră are valuri puternice. Am dat de nisipul de pe fund și un timp care a părut foarte lung m-am zbătut sub apă. Într-o singurătate imposibil de descris. Pentru mine marea e liniștea care învelește frica.” (Olivia Grecea, regizoarea spectacolului)

 

Reprezentația are loc în cadrul proiectului Fágáș. Perspective multiculturale - consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe