fbpixel
Skip to main content

Pulverizare

Pulverizare

„PULVERIZARE de Alexandra Badea este unul dintre cele mai puternice texte scrise de un autor român în ultima decadă. Pus în scenă deja de nenumărate ori în instituții culturale de prestigiu din Franța, Germania sau Elveția, dar și câștigător al unor premii importante, el se află la prima montare în România.

Nu poate fi vorba de fericire într-o lume în care în permanență trebuie să „tinzi spre excelență”. Despre imposibilitatea fericirii și necesitatea iminentă a uitării ne vorbesc, de foarte multe ori cu un umor acid, cele patru personaje: doi bărbați și două femei. Cei patru sunt incapabili să relaționeze în mod real. Sunt oameni care trăiesc în level-uri diverse ale unui joc inuman, pe paliere sociale disparate, dar totuși legate printr-un fin cordon ombilical - umanitatea lor. Trăiesc aparent în efigie, luptând încă înăuntrul lor pentru dreptul suprem de a fi auziți: „Cânţi în mintea ta/ Alergi în mintea ta /Dansezi în mintea ta/ Aluneci în mintea ta/ Înoţi în mintea ta”. Asistăm la dezintegrarea unor potențiali oameni, la implozia lor și, metaforic vorbind, la transformarea din stele în găuri negre.

Spectacolul propune un univers expozitiv, un catwalk pe care acești pseudo-eroi epuizați își defilează reprizele de trăit (compuse din multă cruzime, rușine, umilință și presiune). Publicul este martor direct al unei sublimări de-o intimitate sfâșietoare. Atmosfera este una susținută de proiecții și ilustrație muzicală, la fel care în marile show-uri de modă. Civilizația spectacolului este creditată la maximum. Bineînțeles, toate acestea sunt doar curse pentru fragilele carcase ale celor patru: „Corpuri îngheţate într-o mişcare repetitivă, mecanică, automată”. ”

Andrei Măjeri - regizorul spectacolului

we also recommend

15.10.2020
Dureri Fantomă

de Vasili Sigarev
Teatrul de Artă București, Bucuresti

03.10.2020
Red Line, Franța/România

Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #7
Online

În amonte/ baldanders collective, Austria Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #7
disponibil pentru vizualizare 24h începând cu 01.10.2020, ora 20:00
În amonte/ baldanders collective, Austria

Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #7
Online

Verde tăiat Regia Adina Lazăr - spectacol PROTeatru Zalău
06.10.2020
Verde tăiat

Regia Adina Lazăr - spectacol PROTeatru Zalău
Fabrica de Cultură, Sala Lulu, Strada Triajului 1-3