Fata Din Curcubeu

Fata Din Curcubeu

Fata Din Curcubeu

Cu Marcela Motoc

Text și regie: Lia Bugnar


O lume într-o coajă de ou. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plângi pe masură ce îți dezvăluie povestea.

Fata asta, deși a văzut foarte multe filme, nu este un critic de teatru obișnuit, locul ei de muncă este locul 13 din cinematograful Curcubeu, acolo își primește clienții, acolo își construiește visele, acolo vede multe filme. Și, pe parcursul piesei, atunci când cuvintele nu mai sunt de ajuns, ea cântă; afli întâmplările cu clienții, afli despre primul ei iubit, povestea pisicii – singura prietenă în singuratatea care o înconjoară, visul ei de a vinde înghețată copiilor sau visul de a fi salvată de însuși Richard Gere, din viața mizeră pe care o duce. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă. Plasa, în cazul acestui spectacol, e chiar publicul.

Franceza și româna au făcut un cuplu inedit în spectacolul „Fata din Curcubeu" – „La fille de l'arc en ciel" – pe care Marcela Motoc l-a jucat în limba franceză de-a lungul stagiunii 2013 la Teatrul de l'Orme, în arondismentul 19 al Parisului, cartier în care au locuit cândva Jacques Brel și Edith Piaf. Româna și franceza se îmbină în noua versiune propusă de actriță publicului român.

Spectacolul a fost invitat din nou la Paris, de data aceasta cu versiunea în limba română, apoi au urmat alte invitații: Londra, Montreal, Toronto, precum și turnee în 15 orașe din țară. A fost, de asemenea, selectat și premiat la festivaluri de teatru.

***Premiul pentru cea mai bună actriță, Festivalul Monodramei Independente, Brașov, 2022
***Premiul pentru cea mai bună actriță, FITIC, Constanța, 2018
***Selectat la Festivalul Internațional al teatrului de Studio, Pitești, 2018
***Selectat la FITIC - Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018
***Invitat la Festivalul Zile și Nopți de Teatru la Brăila, 2018
***Invitat la Festivalul AmFiTeatru, Botoșani, 2018

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe