fbpixel
Skip to main content

Șase lecții de dans în șase săptămâni la Brașov

de Richard Alfieri

Order tickets
Centrul Cultural Reduta Brașov, Brasov Sunday, 01 March 2020 / 19:00 50 lei Choose seats
Șase lecții de dans în șase săptămâni la Brașov de Richard Alfieri

Lily Harrison (Victoria Cociaș), văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe italianul Michael Minetti (George Constantinescu). Și aventura începe.

Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agrsesează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

Piesa e o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.


Premiera absolută a piesei „Six Dance Lessons in Six Weeks” a avut loc la Geffen Playhouse în Los Angeles, apoi s-a mutat pe Broadway.

Între timp s-a jucat, cu succes, în peste 24 de ţări. În 2014 a avut loc și premiera filmului „Six Dance Lessons in Six Weeks” cu  Gena Rowlands şi Cheyenne Jackson.


Richard Alfieri a câştigat de două ori premiul Writers Guild Award şi a fost nominalizat pentru Emmy Award.


În toamna anului 2019, montarea de la Teatrul de Artă București a ridicat în picioare sala Teatrului Molière din Bruxelles, în cadrul Maratonului Românesc de Comedie.


Distribuția: Victoria Cociaș și George Constantinescu

Scenografia: Romulus Boicu

Traducerea, regia și costumele: Lavinia Jemna Oltenau

Coregrafia: Mihai Petre


***Realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre

***Invitat la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

we also recommend