fbpixel
Skip to main content

Red Line, Franța/România

Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #7

Red Line, Franța/România Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #7

Spectacol lectură cu noua piesă a Alexandrei Badea, tradusă în premieră în limba română și regizată de autoare/ vizionare online

  • Urmat de Artist Talk - Artist sau Activist?/Artist or Activist?

Distribuție: Nicoleta Lefter, Andi Vasluianu, Virgil Aioanei, Nicholas Cațianis jr.

 

O tânără și ambițioasă negociatoare pentru mediu încearcă să impună politici reformatoare, pe fondul conservatorismului Uniunii Europene, bine mascat de un ministru ale cărui declarații nu se traduc și în fapte. Tânăra se vede confruntată cu un sistem patriarhal în care decizii esențiale pentru mediu se iau pe baza intereselor industriale apărate de lobby-iști, în ciuda declarațiilor publice.

Noua piesă a Alexandrei Badea subliniază diferențele de atitudine generațională, la care se adaugă componenta de gen: o femei tânără intră în acțiune pentru a salva lumea, pentru copilul pe care îl poartă, dar și pentru propria ambiție, în timp ce un bărbat matur, specialist recunoscut în domeniul lui, se vede folosit de către un guvern care pune mai presus interesele economice și înclină steagul de partea lobbiștilor care le susțin. Piesa a fost produsă pentru radio de France Culture. 

Lectura din cadrul Platformei constituie premiera în limba română a acestui nou text despre viitorul care ne așteaptă și care va fi așa cum îl construim. 

 

Spectacol prezentat cu sprijinul Institutului Francez din România.

we also recommend

23.10.2020
Noi nu, niciodată

Focus: Dramaturgie Contemporană
Reactor, Cluj-Napoca

25.10.2020
Motanul Încălțat

de Charles Perrault
Teatrul Arlechino Brașov, Brasov

Corp Urban Luna Istoriei LGBTI
disponibil pentru vizionare pe 23.10
Corp Urban

Luna Istoriei LGBTI
Online