fbpixel
Skip to main content

Pescărușul Folly din orașul pisicilor

Pescărușul Folly din orașul pisicilor

  Acest text ,,Pescărușul Folly din orașul pisicilor” nu a fost montat niciodată în România, este o premieră absolută a Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Arlechino”din Brașov! Titlul original ,,Povestea unui pescăruș, și a pisicii care l-a învățat să zboare” aparține autorului Luis Sepulveda, din America de Sud, mai exact din Chile, lucrare care a fost publicată în 1996. 

Dramatizarea textului a fost elaborată concomitent cu ideea regizorală: acțiunea, spațiul de joc, personajele, momentele de ,,conflict” și de suspans, momentele lirice și, nu în ultimul rând, finalul spectacolului într-o armonie per-fectă cu scenografia și coloana sonoră, toate converg într-un produs teatral păpușăresc de înaltă ținută artistică. Am avut șansa de a transpune acest gând regizoral împreună cu actorii păpușari brașoveni, o trupă deosebită, cu artiști remarcabili, într-o atmosferă de lucru super profesionistă. Împreună am des-coperit, încă o dată, mirajul artei păpușărești, plăcerea de a improviza, de a ,,inventa” noi situații scenice, totul într-o bucurie comună. Savoarea și umorul textului, expresivitatea păpușilor (scenograf Axenti Marfa), muzica originală cu momentele lirice/dramatice (compozitor Cari Tibor) și, nu în ultimul rând, măiestria interpretativă, toate aceste ,,componente” ale artei scenice dau viață unui spectacol cu păpuși, cu farmec, cu umor și...cu multă iubire! 

Am convingerea că pescărușul Folly, prin zborul său, va arăta, spectatorilor de toate vârstele, talentul și măiestria păpușarilor români, odată cu bucuria jocului. 

Toma Hogea - regizor

we also recommend