ORIZONTUL EVENIMENTELOR

ORIZONTUL EVENIMENTELOR

ORIZONTUL EVENIMENTELOR

Concept și regie: Mihai Păcurar
Text: Ioana Hogman
Muzică: Oana Hodade
Asistență de regie: Mark Cristopher Demeter, Alexandru Gorghe, Robert Kocsis
Asistență de documentare: Alexandru Gorghe, Robert Kocsis
Mulțumiri speciale: Adrian Cimpoeșu
Cu: Andrada Balea, Szilárd Gáspár-Barra, Cătălin Filip, Oana Mardare, Ana-Maria Marin, Doru Taloș
Participare video: Radu Dogaru, Ștefan Dogaru, Leta Popescu, Paul Socol
Foto și video afiș: Ioana Ofelia


Subiect: a fi sau a fi fost
Gen: sci-fi fotosintetic
Atmosferă: entuziast paliativă


Durata: 150 min, cu pauză
Vârsta: 16+

Avanpremieră: 29 iunie 2024
Premieră: 30 iunie 2024


Într-un viitor apropiat închipuit, marcat de accelerarea ireversibilă a crizelor globale, o reformă culturală lentă și neoficială transformă mai multe teatre în laboratoare de cercetare hibridă. Acțiunea spectacolului are loc câţiva ani mai târziu, într-unul din aceste spații convertite, când foştii performeri se întâlnesc cu efectele neașteptate ale propriei munci. Este incert dacă în perimetrul definit al spaţiului tocmai se instalează încă o criză şi de ce fel de răspuns are nevoie.

Spectacolul ORIZONTUL EVENIMENTELOR face parte din seria de evenimente şi procese desfăşurate în jurul a 10 ani de existenţă Reactor de creaţie şi experiment. În acest sens, el este un spectacol site-specific, o parte dintre referinţele şi temele prezente fiind strâns legate de acest moment concret. Textul a fost creat după o idee de Mihai Păcurar şi dezvoltat în urma unui atelier de explorare a relaţiei om-natură-tehnologie alături de echipa de creaţie. Textul conține inserţii adaptate din Hamlet, Scufița Roșie şi Powerpuff Girls.


Spectacol produs în cadrul programului cultural multianual „Metamorfic - procese colective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Eveniment în cadrul proiectului „Reactor 2024. Comunități”, co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe