fbpixel

NOVECENTO de Alessandro Baricco

NOVECENTO de Alessandro Baricco

NOVECENTO de Alessandro Baricco

Cu: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (compoziție jazz, pian), Sergiu
Bivol (trompetă)
Regia: Daniel Simion
Muzica originală: Ștefan Stoianovici
Scenografia: Alexandra Lupeș
Grafica: Romulus Boicu
Producție și promovare: Costinela Caraene


"Povestea unui număr transformat în (re)nume" (Bookhub)
"Vlad Udrescu. Povestitorul Absolut!" (Muze și arme)
"Muzica, adevărat personaj în spectacol" (Liternet.ro)
"Virtuoz al pianului! Muzica lui Ștefan Stoianovici luminează, limpezește" (Muze și arme)
"Sergiu Bivol, solar, ironic, tumultuos" (Muze și arme)
"Jam session tulburător, de mare expresivitate" (Muze și arme)
"Un superb tablou narativ" (Luciana Antofi)
"Un spectacol foarte frumos, închegat deja, care va avea viață lungă" (Liternet)


"Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. O poveste lungă…"

Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento. Pianistul de geniu care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există. Dar muzica lui? Muzica lui nu există înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină. Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor. Novecento care nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut, va cânta doar “cu oceanul sub fund” și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, "The Legend of 1900", este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți la fel de fermecați ca și noi de actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.


O producție a Teatrului Apropo, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC „I.L. Caragiale” București, TVR Iași, TVR Cultural

PARTENERI MEDIA: TVR Cultural, TVR Iasi, RADIO GUERRILLA, Zile si Nopti, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, LiterNet.ro, Bookhub.ro, Ziarul Metropolis, Muze și arme, Suplimentul de cultură, Happening, România Pozitivă

****
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Saturday, 09 March 2024
Premiere
Order

60 lei
+ taxes

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe