fbpixel
Skip to main content

Și cu violoncelul ce facem?

New Wave Theater Festival Ediția I

Order tickets
Teatrul de Vest Reșița, Resita Tuesday, 19 November 2019 / 18:00 20 lei (tarif întreg) / 10 lei (Elev / Student) Choose seats
Și cu violoncelul ce facem? New Wave Theater Festival Ediția I

Teatrul de Artă, Deva

„Și cu violoncelul ce facem ?„ de Matei Vișniec

Regia & Scenografia: Daniel Bucur 

Distribuția:
Magda Catone
Mihai Panaitescu
Andreea Pascu
Muzica: Pedro Negrescu
Light design: Răzvan Breazu
Video: Robert Pop & Ciprian Gavruș


Piesa într-un act “Și cu violoncelul ce facem ?”, scrisă în 1989, a avut premiera în 1990 la televiziunea publică, fiind prima montare a unei piese românești de după Revoluție, regia Nicolae Scarlat. 

Piesa este scrisă într-o cheie absurdă, la fel ca majoritatea pieselor lui Vișniec, cu accente de comedie. În spațiul scenic trei personaje “așteaptă”: Doamna cu Voal, Bărbatul cu Ziar, Bătrânul cu Baston. 

În același spațiu, un al patrulea personaj, Bărbatul cu Violoncel, repetă continuu, cu scurte întreruperi, aceeași piesă muzicală, “deranjându-i“ din ce în ce mai mult pe cei trei. Undeva dincolo de acest spațiu, “afară”, plouă diluvian. Cei trei, într-o alianță ad-hoc, vor să-l elimine pe cel pe care nu-l înțeleg și hotărăsc să-l ucidă. O “sentință” comutată în ultimul moment, în alungarea în potopul de “afară”. Rămâne însă în urmă, ca martor mut, violoncelul. Doamna cu Voal este cea care preia violoncelul și rostește întrebarea insistent “Și cu violoncelul ce facem?”

we also recommend