Necropolis, de Arkadi Zaides

Necropolis, de Arkadi Zaides Performance, premieră în România

Necropolis, de Arkadi Zaides

Performance, premieră în România

Durată: 60 min.

Necropolis este un performance care este o investigație documentară și coregrafică, care examinează conceptul de responsabilitate colectivă și se concentrează pe comemorarea miilor de refugiați anonimi care, din păcate, nu au reușit să ajungă în siguranță în Europa. Din 1993, UNITED for Intercultural Action, o rețea de sute de organizații antirasiste din toată Europa, întocmește o listă cu numele refugiaților și migranților care au murit în timp ce încercau să ajungă pe continent. În iunie 2022, cea mai recentă versiune a listei include informații despre 48.647 de decese raportate deși numărul real este probabil mult mai mare, deoarece multe decese rămân neraportate. Lista este lungă și este izbitor că majoritatea cazurilor rămânând neidentificate.

Spectacolul lui Arkadi Zaides, în colaborare cu echipa artistică, documentează un peisaj invizibil care se întinde în toate direcțiile în spațiu și timp și readuce la viață acel trup al trupurilor neidentificate, anonime.

Performance, concept & regie: Arkadi Zaides | performers: Arkadi Zaides, Emma Gioia | technical director: Etienne Exbrayat

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Parte a proiectului de cooperare europeană Life Long Burning (LLB) – Futures Lost and Found (2023-2026), finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe