MIHAI VITEAZUL

MIHAI VITEAZUL de Székely Csaba

MIHAI VITEAZUL

de Székely Csaba

Cum a fost viața lui Mihai Viteazul, o figură marcantă atât pentru istoriografia de limbă română cât și pentru cea maghiară? Și români și maghiari știm de Mihai Viteazul, știm că a fost un excelent conducător de oști, dar de aici lucrurile nu se mai "pupă".

Avem un personaj istoric, mumă pentru unii, ciumă pentru alții, avem o serie de evenimente, esențiale pentru istoria românilor, mai puțin pentru cea a maghiarilor, dar importante deopotrivă pentru toți ardelenii. Și mai avem atâtea povești câți povestitori.

Pornind de la date și documente istorice, având acces atât la istoriografia de limbă maghiară cât și la cea de limbă română, Székely Csaba reface povestea voievodului Mihai Viteazul într-o cheie satirică, păstrând o structură clasică a textului.

Satira se adresează deopotrivă gâlcevilor politice și felului în care ne scriem/rescriem istoria, fie că e vorba de evenimente de acum câteva secole, fie că vorbim de istoria recentă – foarte recentă.

Spectacolul se joacă în limbile română, maghiară, germană și va fi supratitrat în limbile română și maghiară.

Durata spectacolului: 2 ore și 30 de minute (cu o pauză de 10 minute).
Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

„Mihai Viteazul” a fost realizat și se joacă cu ajutorul partenerilor: Reea, Compania „András Lóránt” și a Universității de Arte Târgu Mureș.

MIHAI VITEAZUL
de Székely Csaba
Distribuția: Sebastian Marina, Dragoș Florea, George Bîrsan, Laura Mihalache, Raisa Ané, Stefan Roman, Cristi Bojan, Szabó János Szilárd, Narcis Zamfir, Károly Kovács și Benedek Botond
Scenografia: Bogdan Spataru
Muzica: Károly Kovács
Video: Andrei Gereb
Regia: Ándi Gherghe

Piesa a fost tradusă în limba română de Sándor László, iar scenele în limba germană au fost traduse de Elise Wilk.

Detalii: 3ghub.ro

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe