Masterclass + Seara povestitorilor

Ideo Ideis
12+
Masterclass + Seara povestitorilor Ideo Ideis

Masterclass + Seara povestitorilor 12+

Ideo Ideis

Masterclass: Emanuel Pârvu

Masterclass-urile Ideo Ideis sunt concepute atât pentru participanți, cât și pentru comunitatea din Alexandria. Emanuel Pârvu va susține Masterclass-ul din acest an.

Emanuel Pârvu este actor, regizor și scenarist. Alături de Adrian Titieni, Daniela Vitcu și Radu Niculescu, a pus bazele primului Master de Arta Actorului de film din România la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

De-a lungul carierei sale, în calitate de regizor, a participat la cele mai importante festivaluri de film cu producțiile: „Trei kilometri până la capătul lumii” (nominalizare Palme d’Or și premiul Queer Palm la Festivalul de film de la Cannes în 2024), „Marocco” (nominalizare New Directors Award la Festivalul de film de la San Sebastian în 2021), „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor” (nominalizare Cel mai bun film la Festivalul de film de la Sofia în 2018) .

În 2017 a câștigat premiul „Heart of Sarajevo” pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de film de la Sarajevo pentru pelicula „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”. A fost nominalizat la premile Gopo de 4 ori și a câștigat în 2021 trofeul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul „5 Minute”, regia Dan Chișu.

Cel mai recent rol al său este cel al lui Dragoș Binder în filmul „Familiar” (2023), regia Călin Peter Netzer, care a fost prezentat la Black Nights Film Festival, Tallinn, Estonia.

Seara povestitorilor: Alina Șerban

Seara povestitorilor aduce la Alexandria personalităţi remarcabile și asigură an de an doza de inspirație pentru participanți și comunitate.

Anul acesta invitata de la Seara Povestitorilor este Alina Șerban. Regizoare, dramaturgă și actriță, Alina Șerban estei prima artistă romă care a primit una dintre cele mai înalte distincții oferite de statul român: Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler.

În 2024 a devenit câștigătoare a Concursului Centrului Național al Cinematografiei, categoria Debut Regie, cu cel mai mare punctaj, selectată pe primul loc.

Prima din familia ei care a absolvit liceul, a terminat studiile la UNATC București și a urmat apoi actoria la New York University – Tisch şi RADA, Londra.

„Cel mai bun copil din lume”, regia Alina Șerban, este primul spectacol de teatru al unei regizoare rome care a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Național București.

Este de trei ori câștigătoare a premiului „Cea mai bună actriță” pentru rolul principal din producția „Singură la nunta mea”, cu care a reprezentat România la Festivalul de Film de la Cannes, 2018.

Este de patru ori câștigătoare a premiului „Cea mai bună actriță” pentru rolul principal din producția „Gipsy Queen”, desemnată în 2020 „Cea mai bună actriță a Germaniei” din partea Uniunii Actorilor Germani.

A regizat primul scurtmetraj despre sclavia romă, scris din perspectivă romă, „Bilet de iertare”.

Este printre cei 44 de lideri europeni selectați pentru programul European Young Leaders Program, inițiativa Friends of Europe, 2024.

--

La finalul evenimentului se va proiecta filmul Gipsy Queen.

Ali are 30 de ani și din întâmplare descoperă un ring de box într-un subsol, ceea ce îi aduce aminte de antrenamentele cu tatăl ei, înainte ca acesta s-o dezmoştenească după ce Ali a făcut un copil din flori în România. Într-o seară Ali își descarcă furia pe sacul de box, iar fostul boxer Tanne își dă seama că femeia ar putea fi de temut în ring. Ali începe din nou să boxeze, iar asta i-ar putea deschide calea spre o viață mai bună.

regie: Hüseyin Tabak

cu: Alina Șerban, Tobias Moretti, Irina Kurbanova

dramă, sport

Germania, 2019

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend