Acrobații - 7 zile din viața unor profesori de țară

15+
Acrobații - 7 zile din viața unor profesori de țară Ideo Ideis

Acrobații - 7 zile din viața unor profesori de țară 15+

Ideo Ideis

Cum se desfășoară viața și munca unui cadru didactic din mediul rural? Care sunt aspirațiile profesorilor și unde se întâlnesc cu necesitățile elevilor? Care este raportul între problemele sistemului de învățământ și problemele structurale ale societății în ansamblu?

Spectacolul spune povestea a cinci profesoare și profesori la o școală gimnazială dintr-o comună fictivă din România. Cinci cadre didactice dedicate, care vor să schimbe lumea de la catedră. Prin intermediul experiențelor acestora pe parcursul unui an școlar se construiește radiografia unei comunități, cu toate tensiunile și contradicțiile specifice procesului de învățământ în mediul rural din România anului 2022. Spectacolul, deși ficțional, se bazează pe o cercetare riguroasă, desfășurată pe parcursul unui an de zile de echipa artistică, prin intermediul unor interviuri, ateliere de teatru participativ și discuții informale cu diverși actanți din sistemul de învățământ (cadre didactice, elevi, directori, inspectori, lideri de sindicat etc.).

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația Constantin Hamangiu din Bârlad, în cadrul programului „Perifeeria – Platforma de Teatru Politic 2021-2022”, program finanțat prin fondurile structurale EEA Grants și de Ministerul Culturii.

distribuție:

David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Octavian Voina

scenariul și regia: David Schwartz

scenografia: Irina Gâdiuță

muzica și versurile: Paul-Ovidiu Cosovanu

mișcarea scenică: Paul Dunca / Paula Dunker

asistență regie și producție: Eva Todică

grafica: Cătălin Rulea

documentare: David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, David Schwartz, Eva Todică, Octavian Voina

Platforma de Teatru Politic

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe