Text și regie: Raul Coldea
Scenografie și video: Mihai Păcurar
Asistentă scenografie: Daria Nicu
Muzică: Alexandru Condurat
Suport tehnic: Daniel Răduțu
Sunet și lumini: Bárbuly Zoltán, Robert Kocsis, Magyar Csaba
Regie tehnică: Lidia Baciu
Asistentă regie tehnică: Ioana Popescu
Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Doru Taloș
Participare audio: Oana Jipa, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru
Foto și video afiș: Mihai Păcurar
Subiect: dorul de viitor
Gen: colaj la distanță
Atmosferă: anarho-sentimentală
Durata: 100 min
Vârsta: 14+
Sinopsis:
O stea pitică roșie, undeva în constelația Girafa. Drumul spre ea. Distanța și dorul de casă. Tot ce cunoaștem, existând în același timp atât ca particulă, cât și ca undă. Un buncăr în care suntem nevoiți să ne refugiem. Sau o stație de metrou. Momentul în care ne privim în ochi. Atunci când cineva pășește în fața celorlalți și spune ceva.
„Gliese 445” este o meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violență și incertitudine, cinci performeri se întâlnesc și îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanității? Sau din istoria mea personală?”. Nu vor putea să își imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator.
Spectacolul este rezultatul întâlnirii dintre două echipe - cea de la Reactor și cea a Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, care au lucrat în paralel, mediate de tehnologie, testând posibilitățile de a fi împreună de la distanță.
Spectacol produs în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.