fbpixel
Skip to main content

Galati: Profesiunea Doamnei Warren // Maia Morgenstern, Claudiu Istodor

Galati: Profesiunea Doamnei Warren // Maia Morgenstern, Claudiu Istodor

Galati: Profesiunea Doamnei Warren // Maia Morgenstern, Claudiu Istodor

Profesiunea Doamnei Warren" cu Maia Morgenstern, Cristina Mihailescu sau Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu.

 Autor: George Bernard Shaw
 Traducerea: Claudiu Istodor
 Regia: Claudiu Istodor
 Scenografia: Maria Miu
 Ilustraţie muzicală: Tudor Aaron Istodor

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.
 

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii?

 Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere.
*****
Una dintre cele trei „piese neplăcute” ale lui Shaw a avut premiera absolută în anul 1902 la un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două ori şi a fost interzisă vreme de 32 de ani.
Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat.
Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câştigase premiul Nobel.
Vă întrebaţi de ce oare a fost interzisă această piesă atâta timp? Pentru că Shaw demască imoralitatea societăţii engleze acoperită de falsa aparenţă, de filistinism şi ipocrizie.

Bernard Shaw abordează cu atâta îndrăzneală tema uneia dintre cele mai vechi meserii din lume: prostituţia. Căci ce este doamna Warren, cea care s-a înconjurat de mister, decât o fostă prostituată, devenită matroană de bordel?

Nimic altceva decât un personaj care încearcă să-şi ascundă atât trecutul cât şi prezentul de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


URSUL, dupa A. P. Cehov
19:30 - Saturday, 30 December
URSUL, dupa A. P. Cehov
Teatrul Coquette
Bocitoarele vesele după William Shakespeare
18:00 - Saturday, 16 December
Bocitoarele vesele
Casa Tineretului
Domnișoara Iulia de August Strindberg
20:00 - Friday, 15 December
Domnișoara Iulia
unteatru
Fake News
19:30 - Wednesday, 13 December
Fake News
Teatrul Apropo