Hoți de Onoare (120min) – regia Anca Sigartău (România)

Hoți de Onoare (120min) – regia Anca Sigartău (România) FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU TURDA

Hoți de Onoare (120min) – regia Anca Sigartău (România)

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU TURDA

Hoți de Onoare
Teatrul Globe aduce în atenția publicului iubitor de comedie inteligentă, un spectacol captivant, plin de umor și energie. „Hoți de Onoare” este o adaptare după celebra piesă „Non si Paga! Non si Paga!” scrisă de Dario Fo și Franca Rame, în regia Ancăi Sigartău, care promite să ofere spectatorilor o seară memorabilă și plină de haz.

Spectacolul se joacă într-o distribuție formată din actori îndrăgiți de public: Anca Sigartău, Damian Victor Oancea, Cristian Neacșu, Mara Oprea, Valentin Sichim.

„Hoți de Onoare” pune în scenă o poveste aparent simplă, dar plină de întorsături și situații comice. Antonia (Anca Sigartău), nemulțumită de creșterea constantă a prețurilor la alimente, decide să protesteze, alături de mai multe femei din cartier, prin intermediul unor tactici neconvenționale, cum ar fi umplerea coșului de cumpărături cu produse, pe care nu le mai achită. Pentru a evita conflictul cu soțul său cinstit Giovanni (Damian Victor Oancea), Antonia decide să se folosească de prietena ei Margherita (Mara Oprea) căreia îi înscenează o sarcină falsă, în care sunt ascunse alimente. Totul se complică atunci când dispariția produselor de pe rafturile supermarketului intră în vizorul Poliției.

Dario Fo și Franca Rame, autorii textului original, au fost figuri iconice ale teatrului secolului XX, reușind să redefinească rolul teatrului în societate prin satirele scrise de ei. Premiat cu premiul Nobel pentru literatură în anul 1997, Dario Fo a devenit unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, iar moștenirea sa continuă să inspire generații întregi de artiști din întreaga lume.

Spectacolul „Hoți de Onoare” aduce în prim-plan nu doar divertismentul, ci și oportunitatea de a reflecta asupra realității sociale într-o manieră plină de umor.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe