fbpixel
Skip to main content

Dust

Dust

Creat în America pentru Connecticut Repertory Theatre, jucat în festivaluri internaționale din Polonia și Liban, spectacolul Dust își găsește în sfârșit o casă....acasă.

Povestea emoționantă despre lucrătoarele românce din industria textilă americană, face un slalom prin timp și spațiu și se dezvăluie oamenilor în fosta clădire a Industriei Bumbacului, acum noul teatru Recul.

Dust este un one-woman performance care vorbește despre sacrificiul oricărui emigrant plecat în căutarea unei vieți mai bune.

Ana Crăciun-Lambru folosește textul dramatic, păpuși, obiecte, teatrul de umbre și mișcarea pentru a spune două povești emoționante care se împletesc pe fundalul marelui incendiu petrecut în 1911 la Fabrica Triangle din New York:

Maria, o tânără româncă, pleacă să lucreze în America la începutul secolului trecut. O sută de ani mai târziu, stră-nepoata acesteia își confruntă propriile alegeri refăcând drumul ei sub forma unui joc în podul bunicii.

Spectacolul a reprezentat proiectul final al Anei Crăciun-Lambru, artist păpușar și regizor, pentru obținerea diplomei Master of Fine Arts în cadrul Puppet Arts Program la Universitatea din Connecticut. A fost prezentat în cadrul stagiunii 2016-2017 a Connecticut Repertory Theatre și s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului american.

🏆 Premiul pentru cea mai bună actriță la AnimArt World Puppet Carnival, Lodz, Polonia
🏆 Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea tineri actori la Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța
🏆 Prezentat în cadrul Lebanon’s European Theatre Festival 2019
🏆 Selectat la Scenofest of World Stage Design 2017 Taipei, Taiwan

🎭 Un one woman show de Ana Crăciun Lambru
🎼 Muzică: Alexander Bălănescu, Doina Rotaru, Bela Bartok, George Enescu, Ennio Morricone, Domo Emigrantes
🔦Light Design: Daniele Vekennes/Traian Marin
🔈Sound Design: Daniel Bria
🇸 🇪 🇹 Design John Parmalee

Vârsta recomandată - 14+

📍 Recul - Splaiul Unirii 160
🗓 Sâmbătă, 14 mai
⏰ 20:00
🎟 Preț bilet 50 lei. Recomandăm achiziționarea biletelor online de pe eventbook.ro (link în curând), însă pot fi achiziționate și de la fața locului, în ziua spectacolului.