fbpixel
Skip to main content

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

„Un astfel de text, o astfel de piesă precum cea jucată la Teatrelli este un act necesar și poate chiar reparatoriu.” – Alina Maer în scenesicuvinte.ro

„Cei trei actori se susțin excelent unul pe celălalt, fiecare împrumută de la celălalt energie și forță, astfel încât spectacolul nu trenează, are cursivitate. Excelentă comunicarea cu sala a celor două actrițe, se simte experiența jocului în diverse spații și formule dramaturgice.” - Nona Rapotan în bookhub.ro

Spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video, „Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor ” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

Dușmănie v.2.0” aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana (Mihaela Teleoacă), membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina (Oana Pușcatu). Între cele două se află Andrei (Alex Mirea), nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

Text și regie: Gabriel Sandu

Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea

Video: Ana Cârlan

Decor: Raluca Alexandrescu  

Muzică: Xenti Runceanu

Lumini: Ștefan Vasilescu

Durata: 90 minute

O coproducție creart/Teatrelli

După începerea spectacolului, biletele îți pierd valabilitatea și - din respect pentru artiști - accesul nu mai este permis. Vă mulțumim pentru înțelegere!