fbpixel
Skip to main content

DoR prezintă OMG: Organisme modificate genetic

DoR prezintă OMG: Organisme modificate genetic

Românâ Engleză

DoR prezintă OMG: Organisme modificate genetic

- în premieră la București -

ARCUB, Sala Mare (str. Lipscani, nr. 84 - 90)

Luni, 21 mai, ora 19:30 (accesul se face de la 19:15)

 

DoR (Decât o Revistă) aduce în premieră la București OMG: Organisme modificate genetic, cel mai recent spectacol al Ioanei Păun, montat la Teatrul „Andrei Mureșanu”, din Sfântu Gheorghe și inspirat din fapte reale.   

O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane. Presiunea unei imagini idilice a satului românesc face autoritățile să reacționeze emoțional în administrarea adevărului, dar realitatea iese la iveală: femeia în burka fusese, de fapt, lăsată să moară. Ortodocși, musulmani, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni ajung să revendice cu toții bucată de pământ de 20 de metri pătrați unde fusese găsită femeia.

OMG reunește referințele culturale și imaginile care ne construiesc identitatea și încearcă să provoace o exorcizare a multiplelor atitudini care duc la războaie culturale, pentru ca, la final, sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care spectatorii sunt confruntați cu realitatea.

Spectacolul a avut premiera națională în septembrie 2017, iar în 2019 va circula în turneu în Franța.

*** nerecomandat minorilor sub 18 ani

 

Scenariul și regia: Ioana Păun

Muzica și scenografia: Cătălin Rulea

Video: Vlad Petri

Cu: Alexandrina Ioana Costea, Fatma Mohamed, Elena Popa, Paula Rotar, Costi Apostol, Sebastian Marina (Teatrul „Andrei Mureșanu”, Sfântu Gheorghe) și Abdel Fatahou

 

Proiecție organizată de: DoR (Decât o Revistă)

Mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului

Cu sprijinul: Aqua Carpatica

Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

//

Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.