Domnul Zero

Domnul Zero de Elmer Rice

Domnul Zero

de Elmer Rice

Traducerea și adaptarea: Vlad Cepoi

Regie, scenografie, ilustrație muzicală: Vlad Cepoi

Coregrafie: Victoria Bucun

Distribuția: Răzvan Amitroaei, Andreea Moțcu, Alexandra Vicol, Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Florin Aionițoaei, Lorena-Petronela Chiribuță, Irina Mititelu, Radu Dragoș, Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Oana Maria Tudoran, Valentin Popa, Lidia Uja, Ioan Crețescu.

Piesa „Mașina de calcul”, scrisă de Elmer Rice în 1923, investighează teme fundamentale legate de condiția umană, alienare și impactul tehnologiei asupra vieții individuale. Acțiunea se desfășoară în anii '20 și se axează pe Domnul Zero, un contabil obișnuit, al cărui destin suferă o schimbare dramatică atunci când își pierde slujba de lungă durată din cauza automatizării și introducerii mașinilor de calcul. La distanță de un secol, constatăm că preocupările societății străbunicilor noștri sunt încă surprinzător de actuale în contextul societății contemporane.

Spectacolul nostru, „Domnul Zero”, reinterpretează această poveste clasică, aducând-o în secolul XXI și explorând schimbările tehnologice din societatea noastră. Reflectând realitatea în care unele meserii tradiționale dispar în întregime, fiind înlocuite de roboți sau inteligență artificială, spectacolul evidențiază dilemele contemporane legate de evoluția tehnologică și schimbările semnificative din lumea muncii. Aducem astfel în prim-plan lupta individului obișnuit într-o eră a eficienței și a inteligenței artificiale. Personajul principal, înlocuit de mașini și tehnologie avansată, devine simbolul vulnerabilității umane în fața progresului rapid.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe