De fapt eram eu.

De fapt eram eu.

De fapt eram eu.

De fapt eram eu.

 

Spune-mi ce vezi ca să știu cine sunt.

Dar cât din ceea ce vezi este construit de societate, educație, sistem politic, lupta pentru putere sau neajunsurile personale? Cât de mult ajută etichetarea pentru confortul nostru emoțional și cât îl limitează pe cel pe care îl etichetăm?

 

 

Lucia Mărneanu și Denisse Moise au construit un performance în care apar cinci oameni diferiți. Cu cinci vise asemănătoare. Iar publicul este invitat să îi clasifice. În contextul unei documentări cu persoane care au ales să își schimbe drastic trăsăturile fizice și a unor observații in-situ despre judecăți sociale, cele două artiste vor să provoace raportarea la celălalt. Artistele se joacă cu obiceiurile minții de a pune verdicte și apropie oamenii dincolo de aceste obiceiuri. Prezentat într-un context politic de învrăjbire socială, performance-ul celor două artiste vine ca o acțiune culturală de activare a capacității umane de a înțelege și a respecta.

 

"Avem în lume atât de multă informație și experiență la dispoziția noastră încât, dacă nu găsim o cale de a o diviza în grupe, ne vom trezi într-un labirint dezordonat. Creierul trebuie să dea un sens lumii care-l înconjoară. În zilele de azi, procesul de a eticheta rapid lucrurile ne întârzie abilitatea de a înțelege. Categoriile sunt greșite. Toate formele de etichetare astăzi sunt făcute prematur. Pentru a ne repara greșeala, ar fi mai bine să apreciem lucrurile în baza a ceea ce sunt cu adevărat. Să o luăm de la început." Laurie Cookson, Our Wild Niche

 

De fapt eram eu. face parte din Programul de Arte Performative al MNAC și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Teritorii Libere este o platformă de producție și susținere a artiștilor tineri de avangardă, români și internaționali, care dezvoltă practici prototip de performance/live art. Ea este coordonată de Ioana Păun și continuă să se extindă. Dacă aveți propuneri și idei, le așteptăm la performance@mnac.ro.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Acest program nu este recomandat persoanelor care nu s-au născut încă.

A nu se lăsa la îndemâna nimănui.

Produs în MNAC.

 

_ Bio _

 

Lucia Mărneanu s-a născut în 1988, la București. 3 ani mai târziu s-a născut Denisse Moise, tot la București.

În 2009, în timp ce Lucia termina Grafica la UAD Cluj, Denisse Moise începea Arhitectura la Institutul din Birmingham.

În 2014, Lucia pleca în Amsterdam să studieze Theatre Making la DasArts, în timp ce Denisse venea în România să studieze Actorie la UBB Cluj. Denisse și Lucia s-au întâlnit prima dată pe scenă în Miracolul de la Cluj în regia lui David Schwartz. Un an mai târziu s-au hotărât să aducă în discuție tema prejudecăților și a percepției în Auditoriumul de la MNAC.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe