fbpixel

In the House

In the House Bucharest Fringe 10

In the House

Bucharest Fringe 10

IN THE HOUSE este o serie de trei performance-uri online, live, desfășurate simultan în Palo Alto, San Frnacisco, Berlin și București. Poezie și poetic IN THE HOUSE pentru că în fiecare dintre cele trei evenimente "casa e ținută" de un poet/poetă care, împreună cu un actor, o violonistă, un sound designer, un compozitor și un visual artist rimează online din studio-uri aflate la 10000 de km distanță. O improvizație radicală. 
Seria IN THE HOUSE va fi transmisă online în zilele de 9, 10, 11 octombrie în cadrul Bucharest Fringe Festival organizat de Teatrul Apropo iar linkul evenimentului poate fi obținut gratuit de pe eventbook în baza unei înscrieri.
Partenerii proiectului sunt Teatrul Apropo, Centrul de Cercetare Informatică în Muzică și Acustică al Universității Stanford, ARCUB București și laboratorul artistic Citit În.

ARGUMENT:
Online-ul are urechi comprimate, mult ochi și câteva butoane: Play, Pauză, Stop, Skip, etc., orice copil se descurcă. Un performance online e oglinda unei oglinzi, un autoreferențial infinit în care distanțele sunt doar un efect iar poetul e tehnic IN THE HOUSE. Poate că poezia e mai mare și decât cel care o scrie și decât cel care o citește dar întrebarea e: se transmite live?
IN THE HOUSE continuă exercițiul sincretic demarat în 2017 de Constantin Basica, Olga Berar și Adrian Ciglenean în cadrul micro-festivalului se8tembr10, căutând elementul performativ în muzică, elementul muzical în poezie și poeticul în performance.

Vasile Mihalache (București) 

este cofondator al revistei Post/h/um. Jurnal de studii (post)umaniste și redactor la editura frACTalia. A scris articole despre avangardă și postumanism în Caietele Avangardei, Observator cultural,Cultura și Corner. Fotbal + Societate. A publicat un volum de teorie, „Noli me tangere”? Despre legitimitate şi autonomie în literatură (Tracus Arte, 2013) și un poem, mort după om (Tracus Arte, 2016). Un alt volum de poeme, creatura tuturor lucrurilor, urmează să apară la frACTalia.

 

Olga Berar (București)

este violonistă și performer, absolventă a UNMB București și Master of Arts la CIT Cork School of Music sub îndrumarea lui Adrian Petcu. Activitatea sa profesională include colaborări cu Neuen Internationalen Philarmonie Orchestra Munich și Sommer Oper Bamberg European Orchestra, Wexford Opera, în 2014 solistă acompaniată de Orchestra de Cameră Radio. Din 2012 devine membru co-fondator a laboratorului interdisciplinar Citit În, calitate în care inițiază și participă la proiecte interdisciplinare cu caracter sinestezic și de cercetare informală a poeticii senzoriale.

 

Adrian Ciglenean (București) 

este actor și artistic coach, deținător al Moving Academy for Performing Arts Diploma și absolvent al facultății de Arte-Actorie a Universității Spiru Haret București. Spectacolele care îi marchează parcursul profesional sunt “Orfeu sau cum să te dezbraci de pene” – 2005 r.Nona Ciobanu/Teatrul Foarte Mic București, “Shiver/The Taboo of Skin” – 2005 r. Jan Langedijk/ MAPA Berlin Buch Kunstlerhof și “Tryptich /It is Time that Prints on Wax” – 2006 r. Ursula Mawson Raffalt/ Projects Art Center Dublin. Din 2007 inițiază și coordonează proiecte de educație non-formală în cadrul Asociației Epsilon III, în 2012 inițiază laboratorul interdisciplinar Citit În (București/Cluj) iar în 2014 laboratorul interdisciplinar Quadro Negro (Porto). Activitatea sa prezentă este centrată pe studiul poeticii senzoriale și a teatrului imersiv.

 

Jessie Marino (Berlin) 

is a composer, performer, and media artist from Long Island, New York. Her work explores the repetition inside common activities, ritualistic absurdities, and uncovering nostalgic technologies. Jessie’s pieces score out sound, video, physical movements, lighting, and staging, which are then placed within organized temporal structures, fractured narratives and musical frameworks. Much of Marino’s interdisciplinary compositional work eschews conventional instrumentation, with scores that ask performers to use their bodies—using precisely articulated gestures, facial expressions, and quotidian physical movements—both as an alternative and a complement to musical sounds.

Marino’s work has recently been commissioned by Pinquins Percussion/Ultima Festival (NO), Darmstadt International Summer Course (DE), Borealis Festival (NO), G((o))ng Tomorrow Festival (DK), Huddersfield Contemporary Music Festival (UK), Transit Festival (BE), and Look/Listen Festival (NYC). Her work has made recent appearances at the BAM! Festival for MusikTheater (Berlin), Festival Musica (Strasbourg), Heroines of Sound (Berlin/MX) , Los Angeles Chamber Orchestra Contemporary Series and her pieces have been performed by formidable new music ensembles such as KNM Ensemble (DE), SCENATET (DK), SoundInitiative (FR), TAK Ensemble (USA) We Spoke Percussion (UK), Line Upon Line Percussion (USA), Wild Up (USA), eighth blackbird (USA), Decoder Ensemble (DE), Ensemble Adapter (DE), Die Ordnung Der Dinge (DE), Zwerm Electric Guitar Quartet (BE), Retro Disco (CH), and Ensemble Pamplemousse (USA). 

Jessie has parlayed her interest in expanding compositional practice beyond sound into educational pursuits, teaching and guest-lecturing at academic institutions like the School of the Art Institute of Chicago, University of Chicago, the Hochschule Für Musik und Tanz Köln, and the Staatliche Hochschule Für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - as well as co-founding the Chicago chapter of TECHNE, a non-profit organization devoted to introducing female-identified youth to the rudiments of technology-focused art. Marino studied composition at Wesleyan University with Alvin Lucier and Ronald Kuivila and she earned a DMA in musical composition from Stanford University, working with sound artist Paul DeMarinis. 

 

Constantin Basica este un compozitor român, care trăiește în prezent în zona Golfului San Francisco și ale cărui lucrări explorează relații simbiotice între muzică, video și performeri. Lucrările sale au fost interpretate în Europa, America de Nord și Asia de către artiști ca Ansamblul Dal Niente, Ansamblul Liminar, Ansamblul  ELISION, Distractfold, Mocrep, JACK Quartet, Spektral Quartet, kallisti, RAGE Thormbones, line upon line, Retro Disco, Fresh Squeezed Opera, Séverine Ballon, Tony Arnold, Olga Berar și Karen Bentley Pollick. Printre festivalurile și conferințele care i-au prezentat creațiile se numără Festivalul MATA (NY, US), Festivalul de Medii Noi Currents (NM, US), Bienala de Muzică Electroacustică din Aveiro (PT), Festivalul Internațional de Artă Video și Muzică Vizuală din Mexico City (MX), Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (RO), Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound (RO), Festivalul Blurred Edges din Hamburg (DE), Festivalul next_generation de la Centrul pentru Artă și Media din Karlsruhe (DE), Eureka! Minți Muzicale ale Californiei (CA, US), Conferința Internațională de Muzică pe Computer (ICMC) în 2018 (KR) și 2017 (CN), precum și Conferința de Sunet și Muzică Computerizată (SMC) în 2016 (DE). Opera sa Knot an Opera! a fost pusă în scenă la Universitatea Stanford și Universitatea California San Diego (CA, US) în 2016 și la Centrul de Arte Performative Baruch din New York (NY, US) în 2018. În 2017, a primit Premiul ICMA pentru Cea mai Bună Prezentare din Europa la ICMC în Shanghai (CN).

 

Constantin a obținut un doctorat în Compozițite la Universitatea Stanford din California sub îndrumarea profesorilor Jaroslaw Kapuscinski, Brian Ferneyhough, Mark Applebaum și Erik Ulman. Mentorii săi anteriori au fost Georg Hajdu, Manfred Stahnke, Fredrik Schwenk și Peter Michael Hamel la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg (DE), precum și Dan Dediu, Nicolae Coman, Doin Rotaru, Bogdan Vodă și Cristian Brâncuși la Universitatea Națională de Muzică București (RO). În rol de educator, Constantin a predat cursuri și a organizat ateliere la Universitatea Stanford, Școala Superioară de Muzică din Mexico City (MX), Școala de Vară a SMC 2016 în Hamburg (DE), precum și la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic) din București (RO). El a primit Premiul Memorial Carolyn Applebaum în 2018 și Premiul pentru Excelență în Predare în cadrul Departamentului de Muzică de la Universitatea Stanford.

 

În prezent, Constantin este cercetător postdoctoral și coordonator de concerte la Centrul de Cercetare pe Computer în Muzică și Acustică (CCRMA) al Universității Stanford.

 

 

Citit În (cititin.wordpress.com)

este un laborator artistic interdisciplinar dedicat studiului poeticii senzoriale si teatrului interior. Prin poetică senzorială înțelegem expresia intensificată în actul performativ a emoțiilor și a ideilor prin folosirea impulsurilor senzoriale într-un anumit stil și ritm.

Lansat oficial în 2011, laboratorul continuă studiul conceptelor imersive de spectacol din 2007, atât în context artistic cât și social/educativ.

În prezent laboratorul este activ în București. Replicile înființate în 2012 în Cluj (Citit În Cluj) și în 2013 în Porto (Quadro Negro) se află într-un hiatus temporar.

 

 

https://www.facebook.com/events/743793639810145

 

https://www.facebook.com/events/802141390550481

 

https://www.facebook.com/events/3388808811204962

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend