fbpixel
Skip to main content

Cassandra

Bucharest Fringe 11 - Competiție

Cassandra Bucharest Fringe 11

Durata: 1 oră și 30 min., fără pauză

Cassandra  e o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare.   
„Ce moștenim de la mamele noastre și ce înseamnă să fii femeie sunt întrebări care mi-au dat bătăi de cap de când mă știu. Tocmai de aceea am și acceptat să montez acest text propus de Vanner Collective. Provocarea a constat în a găsi echilibrul între raportul nostru la feminitate/feminism și discursul autoarelor canadiene. A împăca aceste două culturi, România-Canada, cu uriașele diferențe de modele feminine a dus la un spectacol hibrid. Suntem undeva „între”. Împreună cu actrițele Denisa Nicolae și Mihaela Velicu am creat un portret al femeii care unifică atât personalitățile noastre cât și personalitățile autoarelor. A ieșit o Cassandra ciudată, puternică, vulnerabilă, sexi, copilăroasă, nostalgică uneori, căreia, metaforic sau nu, bărbații Tudor Prodan (scenografie), Ștefan Lupu (coregrafie) și Mihai Dobre (muzică) i-au creat un spațiu de joacă teatral, duios-tăios. Invit spectatorii, și mai ales bărbații, în mintea Cassandrei!”  Leta Popescu, regizoarea spectacolului

Traducere: Denisa Nicolae
Cu: Denisa Nicolae & Mihaela Velicu
Regie: Leta Popescu
Scenografie: Tudor Prodan
Muzică: Mihai DobreMișcare scenică: Ștefan Lupu
Pregătire muzicală: Oana Pușcatu
Sunet: Daniel Octavian Nae
Lumini: Marius Nițu
Mulțumiri: Cristina Milea, Andrei Mihai, Roxana Jitaru, Miruna Gheorghiță

O producție Vanner Collective, în parteneriat cu Apollo111
________
* Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.


MĂSURI ȘI REGULI PRIVIND ACCESUL LA SPECTACOLE

1.    Foaierul și sala de spectacole sunt dezinfectate corespunzător, iar numărul de locuri este limitat conform dispozițiilor legale în vigoare.

2. În conformitate cu Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021, adoptată ca Hotărâre de Guvern pe 2.10.2021, pentru accesul la spectacole este necesară prezentarea Certificatului Verde de vaccinare care să ateste cel puțin 10 zile de la încheierea schemei complete de vaccinare – SAU a unui document care să ateste perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2.

3.    Purtarea măștii de protecție este obligatorie, pe toată durata reprezentației și oriunde în interiorul teatrului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

4.    Accesul se face începând cu 20 de minute înainte de ora începerii reprezentației, anunțată pe bilet, astfel încât să poată fi evitate aglomerația și cozile. Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a artiștilor, după începerea reprezentației accesul în sală NU mai este permis.

5.    Respectarea/menținerea, de către participanți, a distanțării de minimum 1 m este obligatorie.  

6.    Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mai de 37,3°C.

7.    Termoscanarea se efectuează de către personalul teatrului. Persoanele care refuză termoscanarea nu vor avea acces în instituție.

8.    La intrarea în sala de spectacol, vă rugăm să vă dezinfectați mâinile cu produsele de dezinfectare puse la dispoziție de către teatru.

9.    Locurile din sală se ocupă în ordinea sosirii, cu păstrarea câte unui loc liber.

10.    Personalul teatrului va verifica respectarea distanţării sociale în timpul spectacolului.

11.    Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permis consumul de alimente și băuturi.

12.    Din respect pentru artiști și spectatori, vă rugăm ca, în timpul evenimentului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim.
Echipa Teatrului Apropo

we also recommend

01.01.2022 - 31.12.2022
Live


Online, TNRS - SCENA DIGITALA, Sibiu

Maria de Buenos Aires un spectacol de Răzvan Mazilu, pe muzica lui Astor Piazzolla
24.10.2022
Maria de Buenos Aires

un spectacol de Răzvan Mazilu, pe muzica lui Astor Piazzolla
Teatrelli-Maria de Buenos Aires