fbpixel
Skip to main content

Bocitoarele vesele

după William Shakespeare

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Casa Tineretului, Botosani Saturday, 10 December 2022 / 18:00 30 lei (tarif întreg) / 15 lei (Elev / Student / Pensionar)
adult
Choose seats
Casa Tineretului, Botosani Sunday, 11 December 2022 / 18:00 30 lei (tarif întreg) / 15 lei (Elev / Student / Pensionar)
adult
Choose seats
Bocitoarele vesele după William Shakespeare

„Bocitoarele vesele” după William Shakespeare

Dramatizarea și regia artistică: Alexandru Vasilachi

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Coregrafia și ilustrația muzicală: Victoria Bucun

Distribuția: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Anastasia Șoptică, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Volin Costin.

„Bocitoarele vesele” este o realizare artistică totală, dar mai ales unicat în România. Este singurul spectacol în care tradiţiile arhaice şi geto-dacii reuşesc să intre în lumea lui Shakespeare. „Totul a pornit de la o idee din una din piesele lui Shakespeare. Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru. Cunoscând trupa Teatrului „Mihai Eminescu“, mi-am dorit să aduc în prim-plan o echipă de fete care poate trece de la dramatic, de la tragic, aşa cum sunt bocitoarele, la o situaţie comică, plină de viaţă – de unde şi veselia din spectacol. Totul se construieşte pe ideea veşniciei. Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Spectacolul este construit cu ecouri care vin de la daci, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor.” (Alexandru Vasilachi)

Durata spectacolului: 120 minute (cu pauză)

we also recommend