Am I becoming my parent?

Am I becoming my parent? Am I?

Am I becoming my parent?

Am I?

Spectacol prezentat de LINOTIP Centru Independent Coregrafic în parteneriat cu NON Centru de Arte Performative, Cluj-Napoca

Ne-am oprit și ne-am întrebat cât din „noi” suntem părinții noștri. Care e granița dintre mine și tata? Dintre mine și mama sau bunica ei? De ce trebuie o limită fixă când poate fi totul parte dintr-un proces împreună, intergenerațional, de vindecare? Ne e frică să ne privim prea mult în oglindă?

Suntem un produs colectiv? Suntem produsele finale ale vieților oamenilor dinaintea noastră? Unde încep „eu” și unde se termină materia care îmi formează strămoșii? Cât lăsăm pentru următorii? 

Am început să cartografiem corporal și comportamental traumele de familie. Am moștenit unele lucruri și asta se vede în felul în care ne pierdem răbdarea așteptând la coadă. De fapt, am moștenit cam tot ce avem și suntem.

Venim dinspre alții și ne apropiem de noi, iar negocierea aceasta se poartă în tot corpul, constant. Ne purtăm bagajele cu noi. Mereu. Ești corp și contract încheiat cu tine, cu trecutul tău. Ești copil și părinte. Ești ceva dintr-un proces prelung de răscolire, plin de birocrație cu propria persoană și cei din jur.

Dacă mama era un făt de 4 luni în burta bunicii, când în interiorul ei exista deja ovulul din care urma să mă nasc, cine a fost primul: eu sau mama sau trauma care ne leagă?

cu: Dominik M. Iabloncic, Francesca Dulca, Grigore Avram, Roxana Florescu 
regia: Dominik M. Iabloncic 
coregrafia: Roxana Florescu 
dramaturgia: Roxana Țentea 
muzica: Nidal Ștefan Hamad Al-Essa
foto afiș: Adrian Cucu

Proiectul „Startbloc: rădăcini” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Acest proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele lui pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

NON Centrul de Arte Performative, fondat în 2023, este o companie din Cluj-Napoca care realizează producții în domeniul artelor spectacolului și susține dezvoltarea și promovarea scenei artistice regionale. Un element important în căutările NON este experimentul ca metodă de lucru. Parte din dorința de grup este munca colaborativă, care angrenează în aceeași măsură fiecare artist implicat, indiferent de specializare sau funcție. Mizează, ca filozofie, pe cadre în care procesul artiștilor implicați are o valoare de sine stătătoare. Printre producțiile companiei se numără: Faust 2.0, Labirintul erorilor, 404: noise și AM I?

Location
Date
Price
Order
Location
Date
20:00 - Sunday, 28 July 2024
Order

60 lei (preț întreg)


Order

45 lei (preț redus elevi/studenți)

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe