fbpixel
Skip to main content

Acrobații – 7 zile din viața unor profesori

15+
Acrobații – 7 zile din viața unor profesori

15+

Cum se desfășoară viața și munca unui cadru didactic din mediul rural? Care sunt aspirațiile profesorilor și unde se întâlnesc cu necesitățile elevilor? Care este raportul dintre problemele sistemului de învățământ și problemele structurale ale societății în ansamblu? 

Spectacolul spune povestea a cinci profesoare și profesori la o școală gimnazială dintr-o comună fictivă din România. Cinci cadre didactice dedicate, care vor să schimbe lumea de la catedră. Prin intermediul experiențelor acestora pe parcursul unui an școlar se construiește radiografia unei comunități, cu toate tensiunile și contradicțiile specifice procesului de învățământ în mediul rural din România anului 2022.

Spectacolul, deși ficțional, se bazează pe o cercetare riguroasă, desfășurată pe parcursul unui an de zile de echipa artistică, prin intermediul unor interviuri, ateliere de teatru participativ și discuții informale cu diverși actanți din sistemul de învățământ (cadre didactice, elevi, directori, inspectori, lideri de sindicat etc.).  

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația Constantin Hamangiu din Bârlad, în cadrul programului „Perifeeria – Platforma de Teatru Politic 2021-2022”, program finanțat prin fondurile structurale EEA Grants și de Ministerul Culturii.

 

distribuție: David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Octavian Voina

scenografie: Irina Gâdiuță

muzică & versuri: Paul-Ovidiu Cosovanu

mișcare scenică: Paul Dunca / Paula Dunker

asistență regie & producție: Eva Todică

scenariu & regie: David Schwartz

documentare: David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, David Schwartz, Eva Todică, Octavian Voina

N-15 / nerecomandat sub 15 ani

we also recommend