fbpixel
program image

Program

Actor de neocolit al vieții culturale locale începând din 1992, Institutul Francez din Timisoara este, începând din 2012, una dintre cele patru antene ale Institutului Francez din România (împreună cu București, Cluj-Napoca și Iași). Acesta promovează politica de cooperare și de acțiune culturală a Ambasadei Franței pentru promovarea culturilor și a limbii franceze, focalizându-se asupra dimensiunilor celor mai actuale ale acestora.Institutul pune la dispoziția publicului și o mediatecă ce însumează 12 000 de documente și oferă accesul la alte peste 200 000 de documente digitale prin platforma Culturethèque.
În domeniul cultural și artistic, Institutul Francez din Timișoara dezvoltă colaborările franco-române și promovează diversitatea culturală, având ca priorități filmul, cartea, dezbaterile de idei și artele spectacolului. Institutul organizează sau susține aproximativ treizeci de evenimente anual, momentele de vârf fiind Cafékultour (festival al tinerilor creatori, desfășurat în cafenele, împreună cu Centrul Cultural German), Festivalul Filmului Francez, Sărbătoarea Muzicii, Zilele Filmului de Umor, precum și noul festival de arte stradale Impuls.
Institutul dezvoltă, de altfel, o politică susținută în direcția publicului tânăr: în afara cursurilor de franceză adaptate copiilor, propune în mod regulat animații, cluburi de vacanță, ateliere si spectacole pentru aceștia. Festivalul Căsuța Piticilor, organizat în fiecare an în luna mai la Institut, cu peste 50 de parteneri locali, este unul dintre cele mai mari evenimente pentru copii din Timișoara, constituind punctul-cheie al acestei atenții constante la educația și dezvoltarea tinerilor de la cele mai fragede vârste.

events


Valabil 1 an

Cardul CulturaPlus
Valabil 1 an
Cardul CulturaPlus

  Cardul CulturaPlus este cardul tău de reduceri culturale, educative, sportive și de divertisement care îți oferă o serie de beneficii unice în Timișoara ! Cardul CulturaPLUS al Institutului Francez din România - Timișoara vă asigură accesul gratuit la Mediateca Institutului și la biblioteca digitală Culturethèque, precum și o serie de beneficii și reduceri interesante la diverse instituții de cultură și educație  din Timișoara....See more details

Institutul Francez din Timișoara, Timisoara
Cardul CulturaPlus
Institutul Francez din Timișoara, Timisoara
price: 90 lei
price: 70 lei (copii, elevi, studenti, pensionari)