fbpixel
Skip to main content

În perioada 10 iulie - 13 august, cinci artiști din India vă oferă în dar un remediu muzical pentru teamă, incertitudine, neliniște și alte stări neplăcute ce predomină în perioada pe care o traversăm. Concertele pe care vi le propunem spre audiție au fost înregistrate în locuințele artiștilor și au ca subiect explorarea aspectului terapeutic al muzicii clasice indiene.

Administrați “capsula muzicală” săptămânal și veți simți efectele benefice după prima ascultare!

Muzica clasică indiană se bazează pe o tradiție milenară, transmisă pe cale orală de la maestru la discipoli. Își are începuturile în imnurile vedice, a fost îmbogățită și rafinată la curțile regilor și adusă pe scenă în perioada modernă, dobândind recunoaștere și apreciere la nivel internațional prin intermediul unor artiști precum Ravi Shankar.

În centrul muzicii indiene este raga, forma melodică pe baza căreia improvizează muzicianul. Cuvântul “raga”poate fi tradus prin „ceea ce colorează mintea”, deoarece fiecare ragaare menirea să trezească în ascultător o anumită stare sufletească. Liniștirea minții, inducerea unei stări de relaxare și echilibru interior sunt doar câteva din beneficiile binecunoscute ale muzicii clasice din India.

Seria de concerte este organizată de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, în colaborare cu Asociația Dhyananjali, cu sprijinul Organic India.