fbpixel
Skip to main content
program image

Program CINECLUB ONE WORLD ROMANIA Online

Vă propunem pentru ultima ediție a CINECLUBULUI ONE WORLD ROMANIA din 2020, patru filme documentare ale cineastului francez DENIS GHEERBRANT.
Iar vineri, 11 decembrie 2020, de la ora 20 (ora României), vă invităm pe pagina de Facebook a One World Romania, la o discuție online în limba engleză cu regizorul Denis Gheerbrant, moderată de Vanina Vignal și de Andrei Rus.

Biografie Denis Gheerbrant:
După ce a studiat la Institutul de Înalte Studii Cinematografice (IDHEC) din Paris, Denis Gheerbrant a lucrat ca director de imagine pentru diverse filme de ficțiune cu regizori precum Jean-Pierre Denis, René Allio și Alain Bergala. În 1968 s-a alăturat grupului de cinema militant Cinélutte, devenit ulterior compania de producție „Les Films d´Ici”, care a produs aproape toate filmele sale. A realizat primul său documentar, „Printemps de square”, în 1978, despre niște tineri parizieni din arondismentul 15. De atunci și până în anii ’90 el alternează munca sa ca director de imagine cu cea de realizator de film documentar preocupat de realitatea socială și umană care îl înconjoară, urmând ca în ultimii 30 de ani să se dedice în întregime filmelor proprii. Abordarea sa ca regizor descinde din tradiția cinema-ului direct, aplicat într-o manieră personală, Gheerbrant aventurându-se singur cu camera în mijlocul comunităților pe care le explorează, creând mereu o relație nemijlocită și intimă cu subiecții săi și reușind să surprindă o realitate în plină și pătimașă desfășurare. Autenticitatea acestor relații acordă filmelor sale senzația unui prezent viu ce se derulează spontan în fața ochilor și în care te scufunzi odată cu cineastul însuși.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biletele costă 10 lei - tarif întreg sau 5 lei - tarif redus per film. 

Abonamentul Cineclub OWR - Denis Gheerbrant costă 25 lei.

*Cei care au achiziționat abonamente generale (full festival pass) pentru festivalul OWR #13 vor putea viziona gratuit toate filmele folosind codul de bare de pe abonament. 

Filmele au subtitrare în limba română și sunt disponibile pentru vizionare online în perioada 4 decembrie 2020 - 3 ianuarie 2021. Filmele pot fi vizionate doar de pe teritoriul României. 

Pentru vizionare şi achiziție trebuie să aveți sau să vă creați un cont Eventbook. Fiecare utilizator va avea 48 de ore la dispoziție pentru vizualizare de la achiziția biletului sau folosirea codului de pe abonament. 

events