fbpixel
Skip to main content

Sumika & Matou - dans contemporan in cultura japoneza

Order tickets
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Bucuresti 22 martie 2020, orele 19:00-21:30 100 lei
Sumika & Matou - dans contemporan in cultura japoneza

#contemporary dance #workshop

2020 este un an pentru colaborari internationale si transnationale la Linotip. Initiata in 2019, posibilitatea de a colabora cu Ruri Mito Dance Company a aparut ca urmare a gazduirii spectacolului "Freestyle", o co-productie maghiara-japoneza, intre Rita Gobi si Ruri Mito. 

 

 Ruri Mito Dance Company ne propune pe 22 martie, doua spectacole de dans contemporan inspirate din cultura japoneza, Sumika si Matou. Pentru ca ne dorim sa va oferim o experienta mai ampla si o scufundare placuta in cultura japoneza va invitam si la un workshop intensiv de dans contemporan alaturi de Ruri Mito. 

 

 22 Martie

 

11:00 - 13:00 - Workshop intensiv de dans contemporan cu Ruri Mito (click pe link pentru detalii)

 

 22 Martie

 

 19:00 - Spectacolul Matou

 19:30 - Pauza pentru schimbat pareri la un pahar de vin

 20:00 - Spectacolul Sumika

 21:00 - Q&A cu artistii din spectacole

 

 Despre spectacole si coregraf

 

 #SUMIKA

 

 Sumika (locuinta in japoneza) este o forma de poezie abstracta creata de evolutia calitatii si formei corpurilor in miscare. Sumika reprezinta sensibilitatea si complexitatea estetica a corpurile care se amesteca si se separa. Mito, coregrafiaza cu atentie fiecare corp pentru a crea un echilibru sensibil dar puternic. Sensibilitatea si precizia miscarii, respiratia si senzatiile pana la nivel celular sunt parti componente de baza in lucrarile ei.

  

 Coregrafie si Costume: Ruri Mito

 Muzica: Manami Kakudo

 Performeri: Kana Ajimu, Yuri Sakai/Tomoka Matsumoto, Tomoko Kagatsume, Chisato Saito, Yuki Nakamura, Lena Hashimoto

 

 Sunet: Alexandru Suciu

 Lumini & design afis: Hermina Stanciulescu

 

 

 #MATOU

 

Matou este un concept unic in Japonia. Sensul lui este de a purta, de a pune peste, de a amesteca, de a rostogoli si cel mai adesea este folosit cu sens figurativ. Ma imbrac cu corpul meu. 

 

 Nu-mi pot vedea fiecare parte din corp pentru tot restul vietii. Tesuturile care-mi fac corpul sa existe sunt in continua schimbare si vor disparea intr-o zi. Ideea de corp fara continutul tesuturilor nu poate exista. Iar daca continutul nu exista, ce ramane din corp? Vedem doar limita exterioara a corpului. Pielea. Caut coregrafic evidenta vitala a tesuturilor interioare de a caror prezenta sau importanta nu suntem tot timpul constienti. Ma intreb daca continutul corpurilor noastre reprezinta o dovada suficienta a existentei vietii. Ma intreb daca asta este o dovada suficienta a existentei vietii mele. 

 

 Coregrafie: Ruri Mito

 Muzica: Yuta Kumachi

 Costume: Tomoko Inamura

 Lighting design concept: Akiyo Kushida

 

 Sunet: Alexandru Suciu

 Lumini & design afis: Hermina Stanciulescu

 

 RURI MITO | Coregrafa / Dansatoare

 

 Ruri Mito s-a nascut in Tokyo in 1982. A inceput sa studieze de la 5 ani la Modern Ballet Institute in Tokyo. A absolvit in 2004, Colegiul japonez de fete de Educatie Fizica, Departamentul de stiinta a miscarii in studii de dans. In acest moment organizeaza turnee cu spectacolele ei in mai multe tari si a castigat multe premii. Pana acum a colaborat cu artisti importanti ca Damien Jalet, Sasha Waltz, Wim Vandekeybus, etc. In 2017 a primit premiul memorial Tatsumi Hijikata (fondatorul stilului de dans Butoh) si a fost rezident junior in Saison Foundation (2018-2019). 

 

 

 Pentru orice informatii suplimentare va sunt necesare, ne puteti contacta pe pagina de Facebook Linotip sau prin telefon la numarul 0752649159.

we also recommend

Tot Ceea Ce Sclipeste DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Tot Ceea Ce Sclipeste

DVD - One World Romania
Bucuresti

Atelier Mom&Child Atelierele de joacă UPlay
08.03.2020
Atelier Mom&Child

Atelierele de joacă UPlay
Recul

Un Show de Stand-up Comedy cu John, Geo, Cristina, Zob, Toni și Simona
27.02.2020
Un Show de Stand-up Comedy

cu John, Geo, Cristina, Zob, Toni și Simona
unteatru