Un loc în timp / Omnia

Un loc în timp / Omnia un film de Jan Burkhardt și Sigal Zouk  @STAGIUNEA CORP

Un loc în timp / Omnia

un film de Jan Burkhardt și Sigal Zouk @STAGIUNEA CORP

Concept și coregrafie: Jan Burkhardt și Sigal Zouk

Imagine și montaj: Mircea Topoleanu

Scenografie și light design: Theodor-Cristian Niculae 

Compoziție muzicală: Thomas Wansing

Interpreți: Iulia Chindea, Smaranda Găbudeanu, Alina Lupeș, Amelia Motea, Diana Solomon, Filip Stoica
Photo credit: Adnana Cruceanu

 

O producție CNDB

 

Straturi de materialitate, straturi de istorie.

Straturi de muzică și straturi de dans.

Straturi de trecut-prezență-viitor.

Dansul ca descoperire, dansul pentru completare...

 

Filmat în Sala Omnia, Un loc în timp/Omnia invită la o întâlnire cu viitoarea clădire în care CNDB își va desfășura activitatea - prin toate fațetele sale: arhitecturală, politico-istorică, prin status quo-ul actual, prin corpurile contemporane ale dansatorilor, care, asemenea spațiului, stochează informație istorică.

 

În logica spectacolului, prezența se află la juxtapunerea dintre trecut și viitor. Pornind de la prezență, autorii explorează cele două direcții ale timpului. Straturile corporale ale dansatorilor revelează straturile Sălii, îi reformulează structurile și atmosfera, dar se lasă, la rândul lor, reformulate. 

 

Un loc în timp/Omnia duce mai departe scenariul imaginat de arhitectul clădirii, cu speranța unui viitor utopic - toate dorințele și preconcepțiile noastre despre Sala Omnia, ca loc al oamenilor și al artei.  

______________________________________________________________________

 

Un loc în timp / Omnia este prezentat în cadrul Stagiunii CORP@online, un proiect AREAL.

 

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Prețul unui bilet la programul de spectacole și filme din cadrul Stagiunii CORP@online este 10 lei, cu excepția evenimentelor din data de 13 noiembrie pentru care accesul este gratuit, însă rezervarea este obligatorie. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp. 

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate. AREAL a demarat în 2020 în cadrul 4 Corpuri-Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe