INHABITED | PETEC @STAGIUNEA CORP

INHABITED | PETEC @STAGIUNEA CORP Filme de dans, 30 minute

INHABITED | PETEC @STAGIUNEA CORP

Filme de dans, 30 minute

PETEC propune trei filme create în cadrul proiectului înLOCUIT/inHABITED care abordează și explorează tema (în)locuirii.

 

INHABITED | 20'

 

Regie: Smaranda Găbudeanu 

Muzică: Vlaicu Golcea, Kinga Ötvös

Dans: Benno Voorham,  Mădălina Dan, Svitlana Pashko, Simona Dabija, Denis Bolborea, Laura Vlad

Imagine, montaj: Răzvan Bumbeș, Daniel Drăgoescu, Tania Cucoreanu, Benno Voorham

Machiaj: Vera Cîrlugea

 

Omul încearcă să îmblânzească spațiul, să-l domesticească. Când devine suficient de sigur, se poate extinde. Limitele corpului său devin una cu ale locului. Oricât l-ai sigila, l-ai impregna cu tine, spațiul în care locuiești tot permeabil rămâne. Prin pori pătrund lucruri din afară. Până când te trezești într-o zi locuit de altceva... 

 

Filmul INHABITED aduce în prim plan personalități ale scenei de dans românești și europene și artiști emergenți într-o montare curajoasă și  originală, care le pune în lumină noi valențe, necunoscute publicului până acum. Abordarea  de tip cinematografic surprinde fiecare mișcare a gândului și a emoțiilor, propunând o  coregrafie a spațiilor interioare, potențată de compozițiile sonore. Spațul fizic în care se află fiecare protagonist pune în lumină un strat diferit al  realității și își cere maniera proprie de abordare.

 

 EXIT | 4'40''

 

Regie: Alice Mureșan, 

Coregrafie: Alice Mureșan, Ioana Ofelia 

Muzică: Vlaicu Golcea, Kinga Ötvös

Dans: Anna Bölöni, Alexandra Bob, Alice Mureșan

Montaj: Ioana Ofelia

 

Suntem tot mai departe, dar conectați încă în diverse feluri. Legăturile noastre rămân puternice indiferent de spațiu sau situație. Oricât ne-am lupta să păstrăm distanța, ceva ne va trage mereu înapoi.

 

Filmul EXIT, creat de Alice Mureșan pornind de la o compoziție sonoră dată, propune imagini puternice dublate de mesaj conectat la un context social actual. Dansul devine un mod de a-l provoca pe privitor să se relocalizeze în propria-i raportare la cotidian. Este rezultatul unui performance intervenție în spațiu public care integrează delicat mișcările performerilor colaterali, trecătorii, oamenii prezenți ai acelui moment improvizând inconștient, pentru ca mai apoi performerii să tranziteze către rolurile cotidiene.

 

BORDERLINE  | 4'

 

Regie: Smaranda Găbudeanu

Muzică: Irinel Anghel

Imagine și montaj: Răzvan Bumbeș

Machiaj: Vera Cîrlugea

 

 

În singurătate, vocile din capul tău încep să se audă tare, uneori agresiv, ferestrele îți cântă, zidurile îți vorbesc și invers. Ce e dincolo?”

 

BORDERLINE, coloana sonoră propusă de Irinel Anghel pentru filmul de dans mut propus în concursul înLOCUIT/inHABITED este o excelentă lucrare artistică, creativă și curajoasă, foarte cinematografică și cu o încărcătură emoțională extraordinară. Între halucinație și delir se naște un act cu tentă suprarealistă, pe alocuri cu umor negru.

 

 

înLOCUIT/inHABITED este un proiect PETEC susținut de AREAL și finanțat de Ministerul Culturii. Partener media Radio România Cultural.

 

Photo credit: Monica Bumbeș

Accesul la acest eveniment este gratuit, rezervarea fiind însă obligatorie pe Eventbook -  https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp

______________________________________________________________________

 

INHABITED este prezentat în cadrul Stagiunii CORP@online, un proiect AREAL.

 

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate.

 

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

 

Prețul unui bilet la programul de spectacole și filme din cadrul Stagiunii CORP@online este 10 lei, cu excepția evenimentelor din data de 13 noiembrie pentru care accesul este gratuit, însă rezervarea este obligatorie. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend