fbpixel
Skip to main content

Birdville

Birdville

Birdville este un spectacol de dans intermedia, care ilustrează un oraș virtual, utopic, populat de oameni hibridizați, cu corpuri augmentate.

Fiecare mișcare a celor patru performeri dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real.

Cuvintele și sunetele lor rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit și un teritoriu al emoțiilor incerte.

Birdville este și un spectacol de dans la care, surprinzător sau nu, poți râde în hohote. Te provoacă, te destinde, te introduce în această lume generată numeric unde  singura constantă e schimbarea.

 

Simona Deaconescu: "Mi-a plăcut comentariul unui spectator, anume că n-a plecat de la Birdville cu un sentiment de angoasă, ci că spectacolul i-a creat o mare bucurie. Eu nu mai simt nevoia de dramă. E atâta dramă, o vezi și automat te încarci negativ zilnic. De ce s-o mai pun și pe scenă?”

 

****

Spectacolul în versiunea curentă a fost prezentat în premieră, pe 20 aprilie, în cadrul festivalului NOVA (creat și organizat de POINT). Inițial și-a început traseul la WASP - Working Art Space and Production (București) și ulterior s-a dezvoltat în studiourile Battery Dance (New York City), unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în august 2014.

O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 (București) și a fost prezentată la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen (Linz) și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues (Turcia), precum și în cadrul unor festivaluri și platforme de prezentare din Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

 

Co-producție POINT și Tangaj Dance

Coregrafie: Simona Deaconescu

Performeri: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Simona Dabija, Cosmin Vasile

Multimedia & Platforme interactive: KOTKI visuals

Scenografie: Andreea Simona Negrilă

Sound design: Denis Bolborea

Light design: Dragos Petrișor

 

 

 

TRAILER:

 

 

Informații utile

1. Nu permitem accesul în sala de teatru cu alimente și/sau băuturi

2. Dacă vreți să vă bucurați de bunătățile din meniu, vă rugăm să ajungeți cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului.

3. În timpul spectacolelor, restaurantul și barul nu funcționează.

4. Vă rugăm să puneți telefoanele pe modul silențios sau avion pe toată durata spectacolului.

 

 

we also recommend

Colectia de DVD-uri One World Ro
Videocratie

DVD - One World Romania
DVD - One World Romania, Bucuresti

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Squash - experimenteaza un sport energic


Bucuresti, Bucuresti

Inventeaza propriul tau parfum!
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Inventeaza propriul tau parfum!


Cannes, Franța

Ce ne desparte de o Românie normală? Conferință susținută de Sorin Ioniță în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog Marian Voicu
disponibil pentru vizionare 14 zile de la prima accesare a înregistrării
Ce ne desparte de o Românie normală?

Conferință susținută de Sorin Ioniță în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog Marian Voicu
Online