fbpixel
Skip to main content

Birdville

Order tickets
POINT, Bucuresti Friday, 15 November 2019 / 20:00 35 lei (Acces general)
Birdville

Birdville este un spectacol de dans intermedia, care ilustrează un oraș virtual, utopic, populat de oameni hibridizați, cu corpuri augmentate.

Fiecare mișcare a celor patru performeri dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real.

Cuvintele și sunetele lor rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit și un teritoriu al emoțiilor incerte.

Birdville este și un spectacol de dans la care, surprinzător sau nu, poți râde în hohote. Te provoacă, te destinde, te introduce în această lume generată numeric unde  singura constantă e schimbarea.

 

Simona Deaconescu: "Mi-a plăcut comentariul unui spectator, anume că n-a plecat de la Birdville cu un sentiment de angoasă, ci că spectacolul i-a creat o mare bucurie. Eu nu mai simt nevoia de dramă. E atâta dramă, o vezi și automat te încarci negativ zilnic. De ce s-o mai pun și pe scenă?”

 

****

Spectacolul în versiunea curentă a fost prezentat în premieră, pe 20 aprilie, în cadrul festivalului NOVA (creat și organizat de POINT). Inițial și-a început traseul la WASP - Working Art Space and Production (București) și ulterior s-a dezvoltat în studiourile Battery Dance (New York City), unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în august 2014.

O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 (București) și a fost prezentată la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen (Linz) și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues (Turcia), precum și în cadrul unor festivaluri și platforme de prezentare din Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

 

Co-producție POINT și Tangaj Dance

Coregrafie: Simona Deaconescu

Performeri: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Simona Dabija, Cosmin Vasile

Multimedia & Platforme interactive: KOTKI visuals

Scenografie: Andreea Simona Negrilă

Sound design: Denis Bolborea

Light design: Dragos Petrișor

 

 

 

TRAILER:

 

 

Informații utile

1. Nu permitem accesul în sala de teatru cu alimente și/sau băuturi

2. Dacă vreți să vă bucurați de bunătățile din meniu, vă rugăm să ajungeți cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului.

3. În timpul spectacolelor, restaurantul și barul nu funcționează.

4. Vă rugăm să puneți telefoanele pe modul silențios sau avion pe toată durata spectacolului.

 

 

we also recommend

Sahia Vintage III: copii DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Sahia Vintage III: copii

DVD - One World Romania
Bucuresti

Lucian Boia în dialog cu Marian Voicu despre „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)“ despre marile întrebări pe care oamenii și le-au pus generație după generație, marți, 22 oct., ora 19, la Humanitas Cișmigiu
22.10.2019
Lucian Boia în dialog cu Marian Voicu despre „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)“

despre marile întrebări pe care oamenii și le-au pus generație după generație, marți, 22 oct., ora 19, la Humanitas Cișmigiu
Humanitas de la Cișmigiu