Sparkling Imagination - Improvisation WORKSHOP

Sparkling Imagination - Improvisation WORKSHOP HORACIO MACUACUA

Sparkling Imagination - Improvisation WORKSHOP

HORACIO MACUACUA

Atelierul este dedicat profesioniștilor

Biografie profesor

HORACIO MACUACUA

Dansatorul și coregraful mozambican este directorul artistic al companiei de dans care îi poartă numele. Horacio Macuacua dezvoltă proiecte care urmăresc să depășească formele consacrate. Flexibilitatea minții și disponibilitatea de a surprinde momentul traduc instantaneu mișcarea în compoziții care sunt complexe și elaborate, afișând profunzime și spirit de joc, întuneric și lumină. Fiecare compoziție este o călătorie de reinventare și transformare.

A realizat proiectele: „COMUM”, „Canais”, „Orobroy, Stop!” (Premiul I și Premiul Puma Creative la Danse l’Afrique Danse Festival 2010), “Smile If You Can!”, “Fighting room”, “Convoy”, “Paradise is not in the sky!” și „Theka”.

Horacio a colaborat cu coregrafii Cristina Moura, Thomas Hauert, George Khumalo, Wim Vandekeybus/Última Vez ... și David Zambrano, considerându-l maestrul și mentorul său.

Ca profesor a susținut cursuri și ateliere în Franța, Germania, Spania, Belgia, Olanda, Cipru, SUA, Coreea de Sud, Brazilia, Africa de Sud, Mozambic etc….

Descrierea Atelierului:

Inflexibilitatea celui stabil paralizează mișcarea, estompează ingeniozitatea, aruncă o umbră asupra surprizei. Dar forța vieții ne face adaptabili, ne oferă posibilitatea de a transforma spațiul și de a traduce energia în materie, materia în propria evoluție. Conturul spontanului și marginile previzibilului sunt estompate și începem să cunoaștem punctul care pune sub semnul întrebării răspunsul automat. Corpul ne permite să transcendem.

Horacio propune o lucrare extrem de fizică care necesită atenție, interes și intensitate mai degrabă decât un anumit nivel de tehnică, provocând potențialul fiecărui dansator de a împinge mai departe limitele imaginației și expresiei corporale pentru a descoperi posibilități noi.

Atelierul evoluează în funcție de ceea ce oferă grupul de participanți, deoarece capacitatea de a crea și de a compune fizic necesită antrenament și atenție, precum și tehnică sau stil propriu. Participanții învață unii de la alții prin acceptarea și transformarea, colaborarea și observarea propriului dans și dansul întregului grup.

Să lăsăm imaginația să curgă! Hai să dansăm!

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe