fbpixel

Simple Plăceri - episodul 4 Dans-Wanderer

Simple Plăceri - episodul 4 Dans-Wanderer

Simple Plăceri - episodul 4 Dans-Wanderer

un proiect artistic de Cosmin Manolescu & Paradis Serial
o producție Platforma ZonaD / Fundația Gabriela Tudor


cu/de:
Cosmin Manolescu, coregraf & interpret
Ana Cristina Leonte, muzică live
Andreea Belu, interpret
Anamaria Guguaian, interpret
Alina Ușurelu, interpret & artist vizual


Simple Plăceri este ultima parte a proiectului artistic Dans-Wanderer, inițiat de coregraful Cosmin Manolescu în 2017 și care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențial și descoperirea necunoscutului (www.thewandersociety.com).

Primul episod - "Călătorie către mine însumi" - a fost prezentat cu succes în diverse locații și formate la București, Cluj-Napoca, Timișoara, Piatra Neamț, Socolari și Lisabona în 2018-2019 în cadrul Platformei ZonaD. Episodul 2 #omnia a fost realizat de Gemma Riggs și Cosmin Manolescu sub forma unui film disponibil la adresa https://vimeo.com/243071492b. Episodul #3 s-a derulat sub forma unor călătorii emoționale și retreaturi care au avut loc la ArtHub, Muzeul Hărtilor și Cărții Vechi din București, precum și la plaja Corbu.

Episodul 4 - Simple Plăceri – a avut premiera pe 28 & 29 septembrie la Bușteni, sub forma unui performance-drumeție montană pe ruta Bușteni - Cascada Urlătoarea - Poiana Țapului. 

La București performance-ul va fi adaptat pentru spațiul POINT și va presupune și o etapă în parcul Icoanei. Participanții vor explora conceptul de călătorie emoțională dezvoltat de Cosmin în cadrul proiectului “Dans-Wanderer”. 

Teaser video al spectacolului Simple Placeri - https://vimeo.com/363557840  

Proiectul se inspiră din primele experimente artistice realizate în America de coregrafa Anna Halprin (https://vimeo.com/189558736), care promovează prezența dansului în natură ca o formă de renaștere spirituală, din performance-urile realizate de Marina Abramovic și Ulay, dar și din experimentele dansului japonez de tip butoh sau din spectacolul “Fragil” realizat în 2015 în cadrul programului “Emotional: rethinking dance”.

 

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele și proiectele sale, aflate la granița între performance-dans-happening, au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, etc., fiind premiate la diverse festivaluri din țară și în străinătate. În cei peste 20 ani de activitate profesională, a organizat numeroase proiecte culturale (festivaluri, proiecte de cercetare artistică, spectacole, rezidențe, ateliere) și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În decembrie 2014, Centrul Național al Dansului i-a acordat premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În perioada 2012-2014, Cosmin Manolescu a fost director artistic al spațiului ZonaD – studio Paradis Serial, iar între 2011-2015 al programului european de mobilitate și creație „E-Motional”. În 2013, a inițiat proiectul de colaborare artistică româno-japoneză „Eastern Connection”, în cadrul căruia este realizat și spectacolul „Zmeul sau Ce este dansul contemporan”. În ianuarie 2017, a primit premiul de excelență pentru rezistență prin cultură, oferit de Administrația Fondului Cultural la aniversarea a 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor. În 2016, a lansat conceptul de corp emoțional și călătorii emoționale, organizând anual retreat-uri de dans contemporan și călătorii în India (2016), Portugalia (2017) și Japonia (2018), “Emotional Europe” (2019).

"Simple Plăceri" este un proiect artistic organizat în cadrul programului Platforma ZonaD, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe