Self-POINT: Alt Timp Nu Am

Self-POINT: Alt Timp Nu Am

Self-POINT: Alt Timp Nu Am

Key words: Procrastinare, controlul emoțiilor prin muncă, timpul activ vs. timpul inutil

Synopsis: Capitalismul a creat procrastinarea sau procrastinarea a creat capitalismul? Munca rațională și stilul de viață activ produc bunăstare individuală, iar succesul lumesc devine o măsură necesară pentru încrederea în sine, pentru controlul social al emoțiilor și al stărilor permanente de incertitudine cu privire la viața umană, lipsită de sens.

Amânarea muncii și timpul pierdut sunt blamate de societate, reprezentând subiecte tabu în organizații, în viața socială sau în obținerea unui loc de muncă. Oferind diferite incursiuni în teoriile sociale despre muncă, raționalizarea timpului și controlul sinelui, cursul reprezintă o dezbatere deschisă în termeni de ”time management” și ”quality time”, despre ce ne învață știința că este petrecerea timpului cotidian, în toată splendoarea și inutilitatea lui. Vom arunca o privire analitică asupra lucrurilor dezirabile, urgente și imediate din viața noastră vs. procrastinarea ca modalitate prin care ne bucurăm de viață și evităm suferința.

Bio: Delia Badoi, cercetător științific în sociologia muncii și a politicilor publice la Institutul de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române și cadru didactic asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență socială, Universitatea din București. Delia este doctor în sociologia științei și a cunoașterii sociale din perspectiva relevanței și reflexivității ei publice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris. Este autoare de articole științifice despre studiul și înțelegerea critică a științelor sociale, imaginație sociologică și utilitatea producției științifice pentru indivizi, în viața lor cotidiană. 

---

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și explica mai departe. 
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în re-evaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișeele. 

 

Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei - Mysterium, partener strategic al POINT

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend