Synopsis: Capitalismul a creat procrastinarea sau procrastinarea a creat capitalismul? Munca rațională și stilul de viață activ produc bunăstare individuală, iar succesul lumesc devine o măsură necesară pentru încrederea în sine, pentru controlul social al emoțiilor și al stărilor permanente de incertitudine cu privire la viața umană, lipsită de sens.
Amânarea muncii și timpul pierdut sunt blamate de societate, reprezentând subiecte tabu în organizații, în viața socială sau în obținerea unui loc de muncă. Oferind diferite incursiuni în teoriile sociale despre muncă, raționalizarea timpului și controlul sinelui, cursul reprezintă o dezbatere deschisă în termeni de ”time management” și ”quality time”, despre ce ne învață știința că este petrecerea timpului cotidian, în toată splendoarea și inutilitatea lui. Vom arunca o privire analitică asupra lucrurilor dezirabile, urgente și imediate din viața noastră vs. procrastinarea ca modalitate prin care ne bucurăm de viață și evităm suferința.
Bio: Delia Badoi, cercetător științific în sociologia muncii și a politicilor publice la Institutul de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române și cadru didactic asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență socială, Universitatea din București. Delia este doctor în sociologia științei și a cunoașterii sociale din perspectiva relevanței și reflexivității ei publice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris. Este autoare de articole științifice despre studiul și înțelegerea critică a științelor sociale, imaginație sociologică și utilitatea producției științifice pentru indivizi, în viața lor cotidiană.
---
Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei - Mysterium, partener strategic al POINT