Vă așteptăm pe 7 noiembrie, de la ora 18:00, la Muzeul Hărților, la conferința susținută de Dorothee Hasnaș și Dimitrie Grigorescu - „Bucureștiul între Dâmbovița și Colentina”. Seria de conferințe „Riveran. Memorie locală – Dâmbovița în imaginarul bucureștean” este un proiect inițiat de Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR) în parteneriat cu Muzeul Hărților despre istoria și relația Bucureștiului cu Dâmbovița şi Colentina.
Dorothee Hasnaș și Dimitrie Grigorescu prezintă o istorie fluidă care parcurge etapele de creștere ale urbanului începând de la primele datări cartografice până în prezent. Cei doi urmăresc istoria unui București riveran între Dâmbovița și Colentina și își propun să analizeze urbanizarea orașului în jurul acestor ape curgătoare începând cu secolul al XIX-lea și culminând cu perioada comunistă și postsocialista. Dorothee Hasnaș va explica contextul arhitectural istoric și Dimitrie Grigorescu va răspunde la întrebarea Cum arată un București al viitorului?
Dacă ne raportăm la cazul autohton - Calea Victoriei ca axă pietonală și la exemplele marilor orașe europene, propunerea unui alt tip de scenariu urban pentru București devine o necesitate. Fie că ne referim la arhitectura nouă, programată astfel încât să poată relaționa cu apa, sau la o planificare diferită a clădirilor și a străzilor, toate acestea pot constitui posibile viziuni de reamenajare a malurilor Dâmboviței și a cursului Colentinei.
15 lei