fbpixel
Skip to main content

Despre Iubire și Alte Farmece de Neînvins

+2017

Despre Iubire și Alte Farmece de Neînvins +2017

DESPRE IUBIRE SI ALTE FARMECE DE NEÎNVINS

9 NOV | 21:00 @ LINOTIP – CENTRU INDEPENDENT COREGRAFIC | 45 MIN

După o idee de Andreea Novac

Cu: Alina Radu, Maria Beatrice Tudor, Cristian Hariga, Daniel Alexandru Dragomir, Mariana Gavriciuc

Scenografie: Ileana Zirra

O producţie UNATC “I. L. Caragiale”

◦◦◦◦◦◦◦◦

“Despre iubire și alte farmece de neînvins” abordează, într-o manieră amuzantă şi directă, o temă care oscilează foarte fin pe muchia dintre fascinaţie şi cliseu, prea personal ori prea general, dintre sublim şi patetic – iubirea. 

Spectacolul porneste şi se construieşte în jurul întrebărilor – cum se mai poate vorbi azi despre iubire, cum operează dragostea şi de ce conteaza ea atât de mult, este iubirea compatibilă cu ideea romantică de veşnicie – trecând prin etapele esenţiale şi caracteristice oricărei poveşti de dragoste, pe care însă nu le redă şi nu le ilustrează explicit, ci mai degrabă le comentează cu ironie şi umor.

“Despre iubire şi alte farmece de neînvins” are în centru ideea de trecere şi prefacere şi îşi propune să creeze un spaţiu care să permită emoţiilor să apară şi nu neapărat să ofere răspunsuri univoce sau cu iz de vehemenţă. Tocmai de aceea finalul spectacolului va rămâne unul optimist şi deschis interpretărilor.

ANDREEA NOVAC

Andreea Novac este coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti, iar apoi Universitatea Națională de Arta Teatrala si Cinematografica “IL Caragiale”, sectia Coregrafie. Între 1999 – 2003 se ocupă de proiecte de cercetare în domeniul psihologiei şi face practică de specialitate ca psiholog. Din 2003, după ce intra la UNATC, trece printr-un număr important de stagii de pregătire şi ateliere de dans contemporan, lucrează cu coregrafi din ţară şi din străinatate. Din 2005 începe să creeze propriile piese –  “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness”, „37 minutes of make believe”- pe care le prezintă pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe în străinatate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria), burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi este o obişnuită a atelierelor de dans contemporan din cadrul festivalului Impulstanz Viena. Participă ca interpret sau coregraf în festivaluri şi proiecte europene – Explore Dance Festival, Europe in Motion, Romanian Showcase, ArtistNe(s)t – International Contemporary Dance Festival, Romanian Dance Platform, Moving Romania, Dance. Movement. Theatre. Între 2008 şi 2015 este coordonator de comunicare şi consultant artistic în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. Din 2008 este profesor invitat pentru a susţine cursuri şi ateliere de dans contemporan în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţia Calea Victoriei, Attitude Balet Studio. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

 

we also recommend