PIAZZOLLA TANGO NIGHT

PIAZZOLLA TANGO NIGHT Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian

PIAZZOLLA TANGO NIGHT

Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian

PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor din țară.

Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical.  Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice ,devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian.

Cluj Tango Orchestra „ concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România,și  este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango argentinian.

Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” Buenos Aires, pentru Tango sextet, aranjamente muzicale de către Julian Agustin Caeiro ( Argentina), maestrul Wim Wurman- ( Rotterdam) și nu în ultimul rand aranjamente propuse de solista noastră, Iulia Merca!

În repertoriu orchestrei regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

Veți putea asculta in aceasta seară cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului precum „ Libertango „, Oblivion sau Adios Nonino,  dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg precum „ Suite Lumiere „ „ Soledad” sau „ Chiquilin de Bachin „.

CLUJ TANGO ORCHESTRA

IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)

Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 20 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana” , profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii  în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) ,și pianistul  Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant  al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN-contrabas

Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat !

Gazda acestui spectacol și totodată partenerul nostru  este   Teatrul de Artă Deva,  o instituție de cultură cu tradiție și care nu mai are nevoie de prezentare.

Vor completa tabloul serii prin dansul lor,  cei de la scoala Tango Otros Deva, o școală de tango argentinian tânără dar cu multe apariții deja în spectacolele de tango argentinian din țară, alături de Cluj Tango Orchestra.

Spectacolul va fi o cuprins deasemenea în evenimentul maraton de tango organizat se Tango Otros Aires, în perioada 18-21 aprilie 2021.

Noi va invitam cu drag in povestea noastră de tango să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr un mod cât mai autentic alături de Cluj Tango Orchestra

Tango ul argentinian face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO și este considerat un fenomen universal .

Bilete se pun în vânzare online si la casieria Teatrului de Artă Deva, în rețeaua eventbook.ro.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Saturday, 20 April 2024
Order
45 lei
+ taxes

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe