fbpixel

Despre „Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică“ de Cristi Danileț

Despre „Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică“ de Cristi Danileț lansare de carte și sesiune de autografe - marți, 13 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanita de la Cișmigiu

Despre „Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică“ de Cristi Danileț

lansare de carte și sesiune de autografe - marți, 13 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanita de la Cișmigiu

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanita de la Cișmigiu, la lansarea volumului Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică de Cristi Danileț. La eveniment vor vorbi, alături de judecătorul Cristi Danileț, Daniela Maria Gheorghe, director executiv al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, Cornelia Șandru, procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și prof.univ.dr. Ovidiu Predescu, consilier al Procurorului General al României. Discuția va fi moderată de Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas.

„Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sunt prevăzute în lege şi mai ales cum sunteţi protejaţi de organele statului atunci când aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi. Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!“ (CRISTI DANILEȚ)

După ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț ne propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sunt în formare, dar și cititorilor de orice vârstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra. Lectura cărții de față este indispensabilă celor care vor să-și consolideze cultura juridică și civică,dar mai ales credința în atotputernicia legii – văzută ca aliat și pavăză a binelui și a noastră, a celor care vrem să fim de partea ei.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe