Ziua 1

Ziua 1 Festivalul Național de Improvizație !MPRO 9

Ziua 1

Festivalul Național de Improvizație !MPRO 9

Ora 19.00 Lansare de carte „Un cuvânt, orice cuvânt” de Vlad Pasencu

“Un cuvânt, orice cuvânt” este o carte despre cine ești tu ca artist, ca improvizator, sau ca om care și-a dorit dintotdeauna să creeze ceva, dar i s-a spus că nu poate face asta, că nu creează într-o manieră “corecta” sau că mai întâi trebuie să exerseze ani de zile înainte ca arta să fie și satisfăcătoare. “Un cuvânt, orice cuvânt” este o carte despre acea parte din tine ascunsă în spatele convențiilor sociale, a educației și a rutinei, acel copil curios căruia îi place să se joace, să descopere, să fie vulnerabil și să se piardă în jocul artei sale. “Un cuvânt, orice cuvânt” nu este un manual sau un ghid despre creativitate, este o hartă de navigație pe apele uneori neexplorate sau vijelioase ale aceste arte paradoxale, fascinate și magice a autenticității. 

Vlad Pasencu a absolvit Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Dirijat Orchestră din cadrul Universității Naționale de Muzică București în anul 2005, obținând și diploma de Master în Stil și Limbaj Componistic în anul 2008. S-a îndrăgostit iremediabil de teatrul de improvizație în anul 2008, iar în calitate de trainer, regizor artistic și regizor muzical colaborează cu trupele Urban Impro, Funkey, Improvisneyland, ImproFun și Joyride. Este profesor de teatru de improvizație la Școala de Improvizație - Teatru Fără Frontiere, Improteca și Dream and Act. 


Ora 19.45 ImproJam

În prima zi de Festival vă invităm pe toți la un Impro Jam găzduit de Recul, cu actorii & trainerii invitați: Andel Sudik, Ignacio Buby Grinstein, Liron Levin, Andrea Lagrange Laviola. Vom face un mix între limba română și limba engleză.

O seară cu emoții, cu frică și curaj, cu explorare, cu bucurie... improvizație în sensul bun! Scena e deschisă pentru oricine dorește să încerce impro! Ai ocazia să joci alături de oameni cu sau fără experiență și mai ales ai șansa să joci alături de invitații internaționali.

 

Ora 20.30 Many Singing Mice
Trupa invitată din acest Jam special este Many Singing Mice, formată din Daria Simion, Tiberiu Anghelina, Andu Reghina, Ingrid Barbulescu, Marius Petcu, Laura Dragoi, Gabriel Oprea, cu Vlad Pasencu în calitate de coordonator și pianist. Ei joacă o interpretare personală a formatului din 2020 numit „Fearless” – scenele de improvizație evoluează natural către cântec, susținut de membrii echipei cu diverse instrumente (chitară, percuție) precum și de Vlad la pian.

----------

Organizăm și vă invităm la un festival încă într-o perioadă de pandemie și vrem să ne asigurăm că voi, spectatorii noștri, cât și actorii, colaboratorii și oamenii din echipă sunteți în siguranță. Credem că este important să fim împreună și să avem grijă unii de ceilalți. Din acest motiv am propus modalități care să permită tuturor accesul, cu anumite măsuri și condiții care să ne permită să ne bucurăm de festival chiar și în această perioadă grea.

Urmărim constant recomandările autorităților și ne vom adapta pe tot parcursul festivalului astfel încât să fiți în permanentă siguranță atunci când participați la evenimentele din cadrul !MPRO.

Următoarele direcții sunt adoptate în conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 32 din 27.05.2021 luată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

SPECTACOLE & WORKSHOPS

Măsuri valabile atât în Teatrul Recul, cât și în TNB Sala Amfiteatru și în toate spațiile de Workshop-uri:

  • Accesul la spectacole se va face pe baza uneia dintre următoarele patru variante: (1) certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 care atestă că au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; (2) test RT-PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore de la momentul accesului la eveniment; (3) test rapid antigen cu rezultat negativ nu mai vechi de 24 de ore de la momentul accesului la eveniment; (4) document care să dovedească trecerea prin SARS-CoV-2 și faptul că persoanele se află într-o perioadă cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării;

  • Purtarea măștii, peste nas și gură, de către toți participanții va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului (mai puțin actorii care joacă, pe scenă, în timpul spectacolelor);

  • Numărul de locuri disponibile va fi ajustat în funcție de restricțiile în vigoare, în acest moment ambele spații funcționând la o capacitate de maximum 70%;

  • Se va efectua un triaj la accesul în sală, măsurăm temperatura și nu permitem accesul persoanelor care prezintă simptome de infecții respiratorii sau a celor cu o temperatură mai mare de de 37,3 grade Celsius;

  • Se vor respecta locurile marcate la accesul în sălile de spectacole; 

  • Accesul în săli se va face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolelor;

  • După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

  • Purtarea măștii, peste nas și gură, de către toți participanții va fi obligatorie pe tot parcursul workshop-ului, cu posibilitatea de a le da jos doar în pauze, în aer liber, în afara spațiilor de workshop;

  • Spațiile de workshop-uri vor fi aerisite constant, iar în interior se va asigura spațiul necesar pentru distanțare.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe