Romanian Cinema Inside Out - Lansare de carte

Romanian Cinema Inside Out - Lansare de carte

Romanian Cinema Inside Out - Lansare de carte

Miercuri, 7 iulie, are loc lansarea națională a antologiei de critică de film 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮𝗻 𝗖𝗶𝗻𝗲𝗺𝗮 𝗜𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲 𝗢𝘂𝘁: 𝗜𝗻𝘀𝗶𝗴𝗵𝘁𝘀 𝗼𝗻 𝗙𝗶𝗹𝗺 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲, 𝗜𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝘀 𝟭𝟵𝟭𝟮-𝟮𝟬𝟭𝟵, coordonata si editata de Irina Trocan. Cartea a fost editată de Institutul Cultural Român în 2019 cu ocazia Festivalului Internațional Europalia 2019-2021 (când România a fost țară invitată).

„Începând de la primul film românesc care poate fi considerat artă cinematografică și până la momentul prezent (și viitorul speculativ) al industriei naționale, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮𝗻 𝗖𝗶𝗻𝗲𝗺𝗮 𝗜𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲 𝗢𝘂𝘁 își propune să pornească o discuție asupra unor subiecte noi sau rar discutate vizând filmele românești din ultimul secol. Patriotismul și nemulțumirea intelectuală, identitatea națională și reprezentarea minorităților, propunerea unui canon de cineaste subevaluate și speculații informate despre ce a făcut românii să râdă în socialism sunt temele acestei abordări asupra istoriei/istoriilor filmului românesc.”

La eveniment va participa Irina Trocan (editor și coordonator al antologiei), precum și o parte dintre autorii textelor incluse în volum.

 

Antologia este disponibilă în librăriile Cărturești.

 

----

Accesul începând cu ora 18:30
*Intrare liberă pe bază de rezervare
**Rezervări pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/
**** Rezervările își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe